Bulgogi er en koreansk ret bestående af tynde skiver oksekød,
der er marineret med vineddike, hvidløg
og sake eller sherry! Kødet bliver derefter stegt og serveres med ris og
grønsager. Der findes utallige variationer af bulgogi alt efter sæson og
område. Dette er nok den bedste.
Tid: 20 min + ½-1
time til marinering. 4 pers.
# Ingredienser
400 g oksekød i
meget tynde skiver
1 dl soya
2 spsk sake eller
sherry
2-3 fed hvidløg
1 spsk vineddike
(helst risvin)
2 spsk sukker
2 spsk olie
* Fremgangsmåde
1. Del hver kødskive
i 5-6 aflange strimler.
2. Bland soya og
sake eller sherry med finthakket hvidløg, vineddike og sukker til en marinade.
3. Lad kødskiverne
ligge og trække i marinaden ½-1 time.
Vend dem en gang undervejs.
4. Opvarm olien på
en stegepande. Steg kødet hastigt nogle stykker ad gangen.
5. Server med
jasminris, bønnespirer og skivet ræddike.
Tips: Hvis kødet (inderlår) er et helt stykke, kan
du fryse det ned, så kan du bedre skære det i tynde skiver, når det er halvt
tøet op.
I stedet for at
stege i en pande, kan du bruge en udendørs grill.
Se alle de bedste opskrifter med Oksekød
Se alle de bedste opskrifter med Brød
Se alle de bedste opskrifter med Grøn salat
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------