Dessert. Arbejdstid: 15 min. Kogetid: 20 min. Let at lave. Mellem pris. 4 personer.
# Ingredienser
til Vinsuppe
30 g smør
1 spsk hvedemel
1 l sød hvidvin
½ stang vanilje
1 usprøjtet citron, reven skal af
1 lille stykke hel kanel
125 g sukker (1½ dl)
4 æggeblommer
*
Sådan laves Vinsuppe
1. Smelt smørret i en gryde. Det skal ikke tage farve.
Tilsæt melet og rør det glat.
Tilsæt hvidvinen lidt efter lidt under stadig omrøring.
Lad suppen koge småt nogle min.
2. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og kom dem i suppen
sammen med vaniljebælgen, den hele kanel og den revne citronskal.
Smag til med sukker.
Lad suppen koge ved svag varme og under låg 20 min.
Tag gryden fra varmen.
3. Pisk æggeblommerne sammen i en skål.
Pisk lidt af den varme suppe i æggeblandingen og rør godt.
Hæld skålens indhold i gryden og pisk godt.
4. Varm suppen til lige under kogepunktet, den må ikke koge,
så skiller den.
Tag kanelstang og vaniljebælg op.
Server suppen varm.
Tips: Kammerjunkere eller Makroner kan ledsage.
Eller bare ristede brødterninger.
Kirsebær-, rabarber- eller ribssaft kan erstatte halvdelen
af vinen.
Se alle de bedste opskrifter med V
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------