Appelsinen har ganske vist gemt sig her, men dens aroma mærkes tydeligt i dejen og i vanilje-æggelikør-flødeskummet - det er bare så lækkert
Til 6 stykker ❤
Tilberedning, 45 min. (plus køletid)
# Ingredienser
2 tsk reven appelsinskal (økologisk)
salt
40 g smør
80 g hvedemel
2 æg
¼ tsk bagepulver
¼ l piskefløde
1 brev vaniljesukker (10 g /ca 1 spsk)
8 spsk æggelikør
1 spsk flormelis
* Tilberedning
1. Til vandbakkelserne bringes 1 dl vand i kog med 1
tsk appelsinskal, 1 knsp salt og smør, der er skåret i flager.
Gryden tages fra varmen.
Melet hældes i gryden på en gang, og det hele røres sammen
med en grydeske.
Derpå sættes gryden tilbage på den slukkede plade, og der
røres videre, indtil dejen er blevet til en klump, og der har dannet sig en
hvid hinde på bunden af gryden.
Dejen hældes over i en skål.
2. Æggene røres i dejen med dejkrogene på
håndmikseren.
Hvert æg skal være rørt helt ind i dejen, før det næste
tilsættes.
Bagepulveret røres hurtigt i.
Dejen fyldes i en sprøjtepose med en stor stjernetylle.
6 vandbakkelser (5 cm Ø) sprøjtes på en plade, der forinden
beklædes med bagepapir.
Bag dem i den forvarmede ovn ved 220 °C (varmluft 200 °C) i
22-25 minutter.
3. Skær straks efter bagningen et låg af
vandbakkelserne, og lad dem køle af.
Piskefløden piskes godt stiv med vaniljesukker.
5 spsk æggelikør og 1 tsk appelsinskal piskes hurtigt i.
Sprøjt flødeskummet ud i nederste del af de afkølede vandbakkelser, dryp med 3
spsk æggelikør og sæt låget på.
Drys flormelis over ved serveringen.
Energi pr. stk: 7 g protein, 20 g fedt, 20 g kulhydrater =
300 kcal (1253 kJ)
ENGANGSSPRØJTEPOSE
Dej til vandbakkelser er næsten ikke til at få vasket af
sprøjteposen igen. Et praktisk alternativ: Engangssprøjteposen.
✅ Bliv inspireret på Kogebog.dk - prøv også Madplaner, Min
kogebog, Tøm køleskab,
Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få de bedste
opskrifter med Kogebog.dk nemlig. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.