Her får du dessert i flere spændende udgaver. En
blanc-manger er en fromage med fine smage. Det er den perfekte dessert, der kan
serveres året rundt.
Forberedelse: 25 min. Tilberedning: 3 min. 6 personer.
# Ingredienser
3 blade husblas
3 æggeblommer
125 g melis
5 dl mælk
9 spsk rosensirup
2½ dl piskefløde
kandiserede rosenblade
1½ dl flormelis
* Tilberedning
Udblød husblassen i en skål koldt vand 10 min.
Rør æggeblommer og sukker, indtil det er lyst og luftigt.
Opvarm mælken.
Tilsæt husblassen (knug forsigtigt først for at fjerne
overflødigt vand),
og rør, indtil den er opløst helt.
Tilsæt sirup, og hæld mælken over æggesnapsen.
Pisk fløden til bløde toppe, og kom den i den anden
blanding.
Fordel i 6 portionsskåle, og sæt dem i køleskab mindst 6
timer.
Drys med kandiserede rosenblade, og sigt flormelis over
lige før servering.
Kokos-blanc manger
Bring 4 dl vand, 1 stang vanilje, og 200 g sukker i kog.
Lad det trække.
Rør 6 blade udblødt husblas, 4 dl kokosmælk og
4 dl usødet kondenseret mælk i. Sæt i køleskab.
Myntegelé
Kom 3 spsk myntelikør, 40 g sukker og
1 blad udblødt husblas i 2½ dl varmt vand.
Opløs og sæt i køleskab.
Servér til Kokos-blanc manger
Blanc manger med jordbær
Lad 50 g smuttede, hakkede mandler og
50 g sukker trække i 1 liter opvarmet sødmælk.
Si, og varm op med 150 g sukker.
Tilsæt 5 blade udblødt husblas og 5 dl flødeskum.
Sæt halvdelen af cremen i fryseren 5 min, fordel
halve jordbær herpå, dæk med resten af cremen.
Sæt på køl 4 timer.
Appelsin-blanc manger
Udskift rosensirup med orangeblomstvand.
Se alle de bedste opskrifter med Dessert Is og sorbet Frugt og bær Tærter Blanc manger
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm
køleskab, Mad til 1 person
eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------