Moussen
er krydret med kanel, nelliker og chili foretrækker du en traditionel
chokolademousse, udelader du blot krydderierne.
Arbejdstid:
20 min. Kogetid: 5 min. Køletid: min. 1 time Ikke Fryse-egnet. 4 personer
# Ingredienser til :
100
g mørk chokolade (grofthakket)
¼ tsk
stødt kanel
1
knsp stødt nelliker
1
knsp stødt chili
2
æggeblommer eller 1 bæger pasteuriserede æggeblommer
2
spsk sukker
¼ l
piskefløde
*
Sådan
laver du Krydret chokolademousse:
Smelt
den grofthakkede chokolade og krydderier i en skål over vandbad.
Pisk
æggeblommer og sukker til en tyk creme det tager 5 min. med en håndmikser.
Pisk
fløden til blødt skum.
Vend
chokoladen sammen med æggecremen og vend forsigtigt flødeskummet i.
Fordel
moussen i 4 glas og stil dem koldt min. 1 time.
Pynt
evt. med høvlet chokolade eller færdigkøbte chokoladespåner.
Tips:
Der findes praktisk taget ikke salmonella i danske æg mere (heldigvis), så du
kan roligt bruge almindelige æggeblommer til chokolademoussen.
Kilde: Hjemmets bedste MAD