Logo

Kaffekage med chokoladesauce – bedst på Kogebog.dk 🎯

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kaffekage med chokoladesauce – bedst på Kogebog.dk 🎯 

 
Ny favorit på kaffebordet - en skøn kaffekage med chokoladesauce. Kaffekagen er supersaftig og den perfekte kage til en god kop kaffe
8 personer

 
# Ingredienser
KAGEBUND:
2 hele æg
80 g flormelis
80 g hvedemel
4 æggehvider
40 g sukker
en lille smule salt

 
CREME:
2½ blad udblødt husblas
¾ dl stærk kaffe (espresso)
4 æggeblommer
125 g sukker
1½ dl piskefløde
1½ æggehvide
3 Savoiardi (ladyfingers)
3-4 spsk stærk kaffe

 
CHOKOLADESAUCE:
1 dl sødmælk
100 g mørk chokolade

 
* Tilberedning

 
Kaffekage med chokoladesauce – bedst på Kogebog.dk 🎯
1. Pisk æg og flormelis lyst, sigt og vend melet i.
Pisk hviderne stive, tilsæt sukker og salt og pisk dem helt stive.
Vend dem i dejen og smør den ud på et
smurt stykke bagepapir i hele pladens størrelse.

 
Kaffekage med chokoladesauce – bedst på Kogebog.dk 🎯
2. Bag bunden i en forvarmet ovn, 230 °C, i ca. 7 min.
Når bunden er færdigbagt, vendes den straks over på et
andet stykke bagepapir, og det bagte papir fjernes fra bunden.

 
Kaffekage med chokoladesauce – bedst på Kogebog.dk 🎯
3. Løft dejen med bagepapiret over i en 1½-liters bageform,
så dejen lægger sig ud over kanten.

 
Kaffekage med chokoladesauce – bedst på Kogebog.dk 🎯
4 Smelt den udblødte husblas i hed kaffe og afkøl,
til den begynder at sætte sig.
Pisk æggeblommerne lyse med 100 g sukker,
pisk fløden stiv og pisk æggehviderne næsten stive,
tilsæt resten af sukkeret og pisk dem helt stive.
Bland kaffen i de piskede æggeblommer og
vend flødeskum og æggehvider i cremen.

 
Kaffekage med chokoladesauce – bedst på Kogebog.dk 🎯
5 Fordel halvdelen af cremen i formen.
Dryp savoiardi-kagerne med lidt kaffe og
placer dem på langs i midten.

 
Kaffekage med chokoladesauce – bedst på Kogebog.dk 🎯
6 Fordel resten af cremen i formen og luk kanterne godt ind over.
Dæk kagen med film og stil den i køleskab i mindst 8 timer
og gerne natten over.

 
Til saucen koges mælken op og hældes over den finthakkede chokolade.
Rør, til chokoladen er helt smeltet.
Chokoladekagen serveres i skiver med lidt sauce.

 
Savoiardi-kager kan købes i mange supermarkeder.

 
Tips: Hvis du har lyst til en kaffekage med en endnu tættere og saftigere krumme, kan du erstatte 75 g af hvedemelet med samme mængde fintblendede mandler eller hasselnødder, som du forinden har ristet og eventuelt, men ikke nødvendigvis, afskallet.

 
Se andre gode opskrifter med Kaffekage

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.558 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Har du en airfryer?
Effektiv reklame - klik her