På dansk kaldes
denne dessert slet og ret for karamelrand. Den er kendt i mange dele af verden.
Det smager saftsuseme godt. Denne gode dessert hitter altid!
Tid: 1¼ time, heraf
45 min i ovnen. 4-6 pers.
# Ingredienser
6 dl mælk
4 æg
1 spsk sukker
reven skal af ½-1
citron
TIL FORMENE
(CARAMEL):
1½-2 dl sukker
2 spsk kogende vand
ANRETNING:
mangobåde, karambole og ananaskirsebær
* Fremgangsmåde
1. Begynd med
karamellen.
Hæld sukkeret på en stegepande af smedejern eller af teflon.
2. Smelt det under
omrøring ved svag varme.
Rør med en træske.
Tilsæt det kogende vand og rør til glasuren er jævn.
3. Hæld glasuren i
bunden af en rund glat form eller i 4-6 portionsskåle.
Vip skålene så
siderne også bliver glaserede. Lad karamellen stivne.
4. Bring mælken i
kog og lad den svale noget af.
5. Pisk æggene
sammen med sukker og reven citronskal.
6. Tilsæt den varme
mælk under piskning.
7. Hæld massen op i
skålene. Dæk med alufolie.
8. Sæt en bradepande
på ovnens nederste rille ved 175 °C.
Sæt skålene i
bradepanden og hæld vand på, så det står halvt op ad dem.
9. Bag dem i 45 min.
Æggemassen skal være fast.
10. Vend dem ud, når
de er kølet lidt af.
Server dem med udskårne
friske frugter.
Se alle de bedste opskrifter med Dessert
Se alle de bedste opskrifter med Tærte
Se alle de bedste opskrifter med Frugt og bær
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------