Logo

Citronpandekager med jordbær

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Citronpandekager med jordbær

 
De tynde citronpandekager smager pragtfuldt med jordbær til. Disse pandekager er luftige og har en skøn smag af citron - prøv opskriften her
Til 4 personer. Tilberedningstid: ca ½ time. Hviletid for dejen: ½ time. Fryseegnet

 
# Ingredienser
125 g (2 dl) hvedemel
2 æg

1 knsp salt
1 tsk melis
1 citron
2½ dl mælk

100 g smør til stegning

 
* Fremgangsmåde
1. Pisk mel, æg, salt, sukker og mælk sammen til en jævn dej.
Tilsæt ca 1 tsk reven citronskal og saften af citronen.

Lad dejen hvile ½ time.

 
2. Smelt smørret i en kasserolle og hæld det op i en lille kande.
Kom lidt smør på den varme pande, vend panden rundt, så smørret fordeler sig over det hele og kom så dej på.

Lad den flyde ud til kanten.
Bag pandekagen brun på den ene side, vend den med paletkniven og bag den på den anden side.

 
3. Fortsæt med resten af dejen.
Pandekagerne skal endelig være tynde, så man skal ikke hælde for meget dej på panden ad gangen.


4. Fold pandekagerne ad to gange, efterhånden som de er bagt og hold dem varme.

 
5. Serveres med friske jordbær og evt. en citronsnitte til at dryppe pandekagerne med.

 
Se opskrifter på sommerdrikke HER - og se opskrifter på sommermad HER

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (8 stemmer)
Siden er blevet set 4.480 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her