De tynde
citronpandekager smager pragtfuldt med jordbær til. Disse pandekager er
luftige og har en skøn smag af citron - prøv opskriften her
Til 4 personer.
Tilberedningstid: ca ½ time. Hviletid for dejen: ½ time. Fryseegnet
# Ingredienser
125 g (2 dl)
hvedemel
2 æg
1 knsp salt
1 tsk melis
1 citron
2½ dl mælk
100 g smør til stegning
* Fremgangsmåde
1. Pisk mel, æg,
salt, sukker og mælk sammen til en jævn dej.
Tilsæt ca 1 tsk reven citronskal og saften af citronen.
Lad dejen hvile ½ time.
2. Smelt smørret i
en kasserolle og hæld det op i en lille kande.
Kom lidt smør på den varme pande, vend panden rundt, så smørret fordeler sig
over det hele og kom så dej på.
Lad den flyde ud til
kanten.
Bag pandekagen brun
på den ene side, vend den med paletkniven og bag den på den anden side.
3. Fortsæt med
resten af dejen.
Pandekagerne skal endelig være tynde, så man skal ikke hælde for meget dej på
panden ad gangen.
4. Fold pandekagerne
ad to gange, efterhånden som de er bagt og hold dem varme.
5. Serveres med
friske jordbær og evt. en citronsnitte til at dryppe pandekagerne med.
Se opskrifter på sommerdrikke HER - og se
opskrifter på sommermad HER