Logo

Chokolademousse 2

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Chokolademousse 2 

 
En fløjlsagtigt cremet dessert som bliver prikken over i'et efter en festlig middag i gode venners lag. Chokolademoussen er så lækker at alle vil rose den
• Hvis du vil lave en mere mager variant, kan du bruge dobbelt så mange æggehvider og udelade fløden.
Forberedelse 25 min. Afkøling mindst 3 timer. 4 portioner
 
# Ingredienser:
2 æggehvider
¼ tsk salt
2 spsk sukker
1 dl fløde 13%
100 g mørk blokchokolade

 
TIL PYNT:
blokchokolade i strimler
8 jordbær
mynteblade
1 spsk flormelis

 
* Tilberedning:
1. Pisk æggehviderne med saltet.
Tilsæt 1 spsk af sukkeret efter en lille tid og pisk
til æggehviderne er faste og hænger fast i skålen.
Stil skålen i køleskabet.

 
2. Pisk fløden i en anden skål med resten af sukkeret
og stil det koldt.

 
3. Bræk blokchokoladen i tern i en skål, der tåler varme,
og lad chokoladen smelte i vandbad ved svag varme.
Eller smelt blokchokoladen i mikroovnen 2 x 3-4 min
på fuld effekt. Lad det køle af

 
4. Bland forsigtigt de piskede æggehvider med fløden.
Vend til sidst den smeltede chokolade i.
Lad moussen stå koldt, mindst 3 timer.

 
5. Servering:
Dyp en ske i varmt vand og lav to ægformede
"moussekugler" til hver portion.
Pynt med høvlet chokolade, skivede jordbær og
mynteblade. Pudr lidt flormelis over og server.

 
VARIATION
Du kan også lave hvid chokolade mousse.
Erstat mørk chokolade med hvid og tilsæt 3 blade
smeltet husblas, så moussen bliver mere fast.

 
Chokolademousse:
Pr. portion: Kalorier 270 = Kilojoule 1132
Kulhydrat 26 g Protein 6 g Fedt 16 g (53%) Fibre 0 g

 
Tips:


Chokolademousse 2 

Vandbad er den ideelle måde, når noget
skal smelte eller opvarmes forsigtigt.
Det bedste er at sætte en rustfri skål
i en gryde med lidt vand i bunden.
Skålen må ikke stå på bunden af gryden,
læg evt et par gafler eller lign. i bunden.
Ellers kan det blive for varmt.

 
Bræk først chokoladen i små stykker,
inden du lægger den i skålen.
Smelt chokoladen i vandbadet,
til den er jævn og flydende, og placer
derefter skålen i koldt vand et kort øjeblik,
så den svaler noget af, dog uden at det stivner.

 
Se alle de bedste opskrifter med Desserter

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.968 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Grundlov og dk-flag
Hvad er de vigtigste opgaver for Danmarks politikere?
Effektiv reklame - klik her