Appelsingelé er forfriskende.
Til hverdag behøver der ikke pynt på. Mangler du inspiration til en god dessert?
Server noget ekstra lækkert
Til 4 personer. Tilberedningstid:
ca 15 min. Køletid: 2 timer, Ikke fryseegnet
# Ingredienser
6-7 store appelsiner
1 citron
10 blade husblas.
2lhdl vand
125 g (1 Ih dl)
melis
1 dl piskefløde
lidt reven chokolade
el/er 2 skiver appelsin
* Fremgangsmåde
1. Skyl
appelsinerne.
Skær evt. 2 skiver
fra midten af den ene.
Pres saften af,
bland den med citronsaften i et målebæger.
Der skal være 4 dl.
Spæd evt. med vand.
Hvis der er for
meget, reduceres mængden tilsvarende.
Hæld saften gennem
en fin si.
2. Læg husblassen i
blød i koldt vand.
3. Bring vandet i
kog i en kasserolle.
Tag den af varmen og
lad det køle lidt.
Knug husblassen og
smelt den i den varme væske.
Først når husblassen
er helt smeltet, hældes sukkeret i.
Når det er smeltet,
tilsættes frugtsaften.
4. Hæld geleen i
portionsglas og lad den stivne i køleskabet.
5. Ved serveringen
pyntes der med en top flødeskum og lidt reven chokolade eller ½ skive appelsin.