Logo

Fiskesuppe, lammefilet med grønsager og chokoladekage med frugter

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Fiskesuppe, lammefilet med grønsager og chokoladekage med frugter

Bag det veldækkede bord i den lille spisestue ser vi en lille samling af Chien-Lungskåle fra 1736-1795, som stammer fra den tid da Preben Ahlefeldt-Laurvigs bedstefar var ambassadør i Kina.

 
Fiskesuppe, lammefilet med grønsager og chokoladekage med frugter
 
Fiskesuppe
Fiskesuppen, serveret i tallerken fra Den kgl. Porcelainsfabrik, med det Ahlefeldtske våben.
(4 pers.)

 
# Ingredienser:
½ l god fiskefond
(kogt på ben og hoveder af pighvar, søtunger, løg, porrer, hvid peber, og lidt hvidvin)
¼ l piskefløde
300 g kammuslinger (eller rejer, muslinger eller lign.)
1 porre
1 gulerod
persille
*

 
Fiskefond koges lidt ned, piskefløde tilsættes og det koges godt igennem.
Smages til med salt og peber.


Garniture: Man kan dampe nogle kammuslinger et par minutter i suppen før servering, men alt kan bruges, f.eks. rejer, fiskestykker, blåmuslinger, hummerhaler etc.

 
Servering: I suppetallerkenerne eller terrinen anrettes julienne af (finthakket) porre og gulerod - og den kogende suppe hældes over.
Pynt med storbladet persille.

 
Fiskesuppe, lammefilet med grønsager og chokoladekage med frugter

 
Lammefilet med årstidens grønsager
Lammefilet med årstidens grønsager, grønne asparges og gulerødder. Bestikket er Fabricius sølv med Ahlefeldternes våben. Glassene er franske fra 1890'erne med den nitakkede grevekrone.
 (4 pers.)

 
# Ingredienser:
750 g lammefilet
1 spsk olie
30 g smør
2 dl fond
2 dl rødvin
750 g af årstidens grønsager
*

 
Lammefileten steges rosa på en pande, pakkes ind i folie og hviler.
Panden koges af med rødvin og fond (demi glace).
Saucen reduceres, og til sidst piskes 1 spsk smør i.
Lammefileten skæres i skiver og kommes på opvarmede tallerkener med lidt sauce og grønsagerne, der er dampet i vand tilsat salt og lidt olie.

 
Fiskesuppe, lammefilet med grønsager og chokoladekage med frugter

 
CHOKOLADEKAGE MED FRUGTER
Chokoladekage serveret på tallerken med gennembrudt kant fra Den kgl. Porcelainsfabrik.
(4 pers.)

 
# Ingredienser:
100 g smør
200 g sukker
2 æg
2 tsk vaniljesukker
60 g hvedemel
1/3 tsk bagepulver
1½ spsk kakaopulver
100 g hakkede valnødder eller hasselnødder
*

 
Pisk smør og sukker skummende, tilsæt æggene et ad gangen.
Bland vaniljesukker, mel, bagepulver og kakao sammen og vend det i æggemassen.
Vend nødderne i dejen.
Bred dejen ud i en velsmurt, ikke for stor form i et lag på ca. 2 cm's tykkelse.
Bages ved 175 °C ca. 25 min.
Kan serveres med rabarberkompot og flødeskum, årstidens friske frugter, sorbet eller is.

 
Opskrifter fra Tranekær Slot

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 13.665 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
kogebog
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her