Middelsvær at lave. Lav pris. Arbejdstid: ca 25 min. Kogetid, rosenkål: 6·7 min. Bagetid: ca 45 min.
4 personer. Aftensmad Hovedret.
# Ingredienser
til Rosenkålsgratin
500 g rosenkål
1 tsk salt
Gratin:
75 g hvedemel (1¼ dl)
1½ dl mælk
1½ dl kogevand
40 g smør
4 æg
salt og hvid peber
Endvidere: 4 spsk rasp og 10-15 g smør
Tilbehør: rørt smør
Gratin- eller souffléform
*
Sådan laves Rosenkålsgratin
1. Skyl rosenkålen og skær rodskiven af.
Fjern evt de yderste blade.
Halver store rosenkål.
2. Bring 5 dl vand og salt i kog og kog rosenkålen heri 6-7 min,
de må gerne være faste, de mørner yderligere under bagningen.
Hæld rosenkålen til afdrypning i en sigte over en skål.
Gem 1½ dl kogevand.
3. Sæt ovnen på 175 °C.
Pisk melet sammen med mælken i en tykbundet gryde og pisk
kogevandet i.
Undgå aluminium, som kan misfarve mad med æg og mælk.
Varm op under piskning, til saucen tykne r ensartet.
Rør smørret i. Tag gryden fra varmen.
4. Smør formen godt og drys den med rasp.
Del æggene. Pisk æggehviderne stive.
Rør æggeblommerne i opbagningen en ad gangen.
Smag til med salt og peber og vend rosenkålen heri.
Vend de stiftpiskede æggehvider i.
5. Fyld gratinmassen i den raspdryssede form, som kun må
fyldes ¾, da gratinen hæver under bagningen.
6. Drys gratinen med den resterende rasp og fordel
smørklatter over.
7. Bag gratinen, ca 45 min. på nederste rille, til den er
hævet og ensartet gyldenbrun.
Server lige fra ovnen med rørt smør til.
Tips: Rørt smør kan erstattes af Maître d'hotel
smør.
Gratinen falder en anelse sammen, så snart den forlader
varmen, det betyder intet.
Gratinen kan tilsættes lidt reven ost eller drysses med
reven ost og rasp inden bagningen.
Se alle de bedste opskrifter med Rosenkål
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
-----------
ooo OÔO ooo -----------