Den bedste opskrift på skøn og lækker rødspætte i ovn. Sauvignon
Blanc passer godt til denne populære klassiker - Prøv opskriften her!
Rødspætten har som sådan ikke nogen spisesæson, men smagen og
kvaliteten af fisken er bedst i august, september, og oktober måned.
Her til 4 personer.
# Ingredienser
4 flåede rødspætter (à ca. 300 g)
25 g smeltet smør
½ spsk tørrede fennikelfrø
½ tsk groft salt
friskkværnet peber
100 g gratinerings ost
Fløde-oste-sauce:
25 g smør
4 finthakkede skalotteløg (ca. 50 g)
3 dl fiskebouillon
150 g flødeost
1 tsk friskpresset citronsaft
½ tsk groft salt
friskkværnet peber
Dampede grønsager:
1-2 fennikler (ca. 325 g)
3 dl vand
1 tsk groft salt
400 g friske, rensede grønne bønner
Tilbehør: Nye kartofler.
* Tilberedning
Stegetid: Ca. 20 min ved 225 °C.
Rens, skyl og aftør fiskene godt.
Pensl en bradepande med lidt af smørret.
Læg fiskene i bradepanden ved siden af hinanden.
Pensl dem med resten af smørret og drys krydderier og ost
over.
Steg fiskene midt i ovnen til de er møre og osten gylden.
Fløde-oste-sauce:
Lad smørret smelte i en gryde ved kraftig varme, men uden at
det bruner.
Svits løgene heri i ca. 2 min.
Tilsæt bouillon og lad det koge ved kraftig varme og uden
låg i ca. 2 min.
Tilsæt flødeosten og lad saucen koge ved jævn varme og
under omrøring til osten er smeltet.
Tilsæt citronsaft og smag til med salt og peber.
Dampede grønsager:
Rens fenniklerne og skær dem i skiver fra top til bund, ca.
1 ½ cm brede.
Bring vand og salt i kog i en gryde og kog fennikelskiverne
ca. 1 min.
Tilsæt bønnerne og kog yderligere ca. 6 min.
Hæld grønsagerne til afdrypning i en sigte og server dem
straks.
Kokketips:
En suppe, en sauce eller en sammenkogt ret tilføjes både
smag og
konsistens ved tilsætning af flødeost.
Se alle de bedste opskrifter med Rødspætter
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.