Logo

Oksekødsrulle

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Oksekødsrulle 

 
Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 40 min. Skal hvile, ½ time. Stegetid: 3-3½ time. Middelsvær at lave. Mellem pris. Fryse-egnet. 8-10 personer. 


# Ingredienser til Oksekødsrulle
2 kg udbenet oksebryst

 
Fars:
1 løg
250 g hakket oksekød
½ dl rasp
1 æg
1 dl fløde
1 tsk salt
½ tsk chilipeber
½ grøn peberfrugt
½ rød peberfrugt

 
Endvidere:
50 g smør
2½ dl bouillon
2 spsk konc. tomatpuré
1 dl fløde
salt og peber
Kødsnor
*
Sådan laves Oksekødsrulle
Fars:
1. Pil løget og hak det fint eller riv det.
Bland løg, rasp, æg og det hakkede kød.
Spæd med fløden og krydr med salt og chilipeber.

 
2. Skyl peberfrugterne og befri dem for frøstol og kerner og skær dem i små terninger.
Bland dem i farsen og bland godt.
Lad gerne farsen hvile en halv times tid, så fordeler krydringen sig bedre.

 
Oksekødsrulle:
3. Skær kødet til, så det bliver en pæn aflang firkant.
Fjern den tykke hinde.
Bank kødet let og skær eventuelle tykkere steder til, så det bliver ensartet.

 
4. Fordel farsen på 2/3 af kødstykket, eventuelle afskårne kødstykker kan fordeles her nu, og rul kødet tæt sammen.
Ombind rullen fast med kødsnor.

 
5. Smelt smørret gyldent i en tykbundet gryde og brun kødrullen på alle sider.
Tilsæt bouillon og tomatpuré.
Lad kødet stege ved svag varme og under låg mindst 3 timer.
Vend det undervejs.
Tilsæt evt. mere væde.
Kødet er mørt, når en kødnål går nemt igennem.

 
6. Tag kødet op og hold det varmt.
Dæk det med alufolie og et viskestykke.
Lad kødet trække mindst 10 min., inden det skæres ud.

 
7. Kog skyen ind sammen med fløden.
Smag til med salt og peber.

 
Tips: Server pillekartofler eller en form for pasta til.
Saucen kan tilsættes 125 g skivede, svitsede champignon og jævnes med lidt hvedemel rørt glat med koldt vand.
Okserullen smager også godt kold, ledsaget af fx Kartoffelsalat, kold grøn eller Bønner, grønne, marinerede, Agurker, syltede, Asier, syltede, sennep, surbrød og rødbeder.
Okseslag er billigere og kan bruges, men der er ikke så meget kød på!
Kan fryses. Holdbarhed: 3 måneder.

 

Se alle de bedste opskrifter med Okse

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 10.367 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her