Kartoffelgullasch med svinebov, løg, og selvfølgelig
kartofler. Nem, varm og lækker gullasch på kolde aftener. Se den gode opskrift
her.
4-6 pers.
# Ingredienser
1 kg kartofler
3 mellemstore, hakkede løg
50 g smør
1 dl vand
2 tsk groft salt
3 spsk hvedemel
6 dl mælk
1 ds. svinebov (ca. 450 g)
friskkværnet peber
¼ tsk revet muskatnød
3 spsk friskhakket persille.
* Tilberedning
Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver.
Svits løgene i gyldent smør i en gryde.
Tilsæt kartofler, vand og halvdelen af saltet.
Kog retten ca. 15 min til kartoflerne er næsten møre.
Rør melet ud i 1 dl af mælken.
Kom resten af mælken i gryden, og bring retten i kog.
Tilsæt jævningen.
Kog retten igennem under omrøring 4-5 min
Skær boven i små firkanter og kom dem i.
Smag til med krydderierne.
Tilsæt persillen lige inden serveringen.
INFO: Boven hører sammen med slaget til de mest smagfulde
dele på grisen.
Svinebov er super saftig og velsmagende. Lidt af en oplevelse.
Se alle de bedste opskrifter med Gullasch
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.