Stegt kalvefilet med vindruekompot og sherrysauce. En
klassiker der aldrig går af mode. Det smager bare forrygende godt. Bliv
retro-kok her
12 personer
# Ingredienser
2½ kg kalvefilet med fedtkant - skåret af kalvekam
2 tsk groft salt friskkværnet peber
¾ liter vand
Sherrysauce:
stegesky fra kalvestegen
1 liter Karoline's Sauce Naturel (2 kartoner)
¾ tsk groft salt
friskkværnet peber
½ dl tør
sherry, fx amontillado
evt. kulør
Vindruekompot:
50 g smør
600 g forårsløg i skrå stykker
800 g halve blå og grønne vindruer uden sten
200 g grofthakkede valnøddekerner
1 tsk groft salt friskkværnet peber
Tilbehør:
3 kg aspargeskartofler
* Tilberedning
Rids kalvekødets fedtkant.
Bind bomuldsgarn om stegen 5-6 steder, så den holdes sammen.
Læg stegen på en rist i bradepanden og drys med salt og
peber.
Brun stegen nederst i ovnen i ca. 15 min ved 250 °C.
Skru ned og hæld vand i bradepanden.
Steg kalvestegen færdig nederst i ovnen i ca. 50 min ved 175
°C.
Tag stegen ud efter ca. 40 min og mål med et stegetermometer
kødets centrumstemperatur. Den skal være ca. 65 °C.
Steg evt. kalvestegen færdig de sidste 10 min.
Lad den hvile tildækket i ca. ½ time.
Sherrysauce:
Kog stegeskyen ind ved kraftig varme til der er ca. 1 dl.
Tilsæt Sauce Naturel, salt og peber.
Kog saucen ved svag varme og under omrøring i ca. 4 min.
Tilsæt sherry og smag saucen til.
Vindruekompot:
Smelt halvdelen af smørret i en sauterpande ved kraftig
varme,
men uden at det bruner.
Svits halvdelen af forårsløgene i ca. 5 min.
Tilsæt halvdelen af vindruer, valnøddekerner, salt og peber.
Svits i yderligere ca. 1 min.
Smag vindruekornpotten til og server straks.
Svits resten på samme måde, evt. lige før anden servering.
Se alle de bedste opskrifter med Kalvesteg
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.