Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: ½ time Ovntid: ¾-1 time. Let at lave. Lav pris. Fryse-egnet.
4 personer.
# Ingredienser
til Kålgryde med fars
1 lille hvidkålshoved (¾-1 kg)
25 g smør
Fars:
400 g hakket kød (halvt kalv, halvt flæsk)
2 kogte kartofler
ca 4 dl mælk eller fløde
1½ tsk salt + peber
Ovnfast fad: 1½ l
*
Sådan laves Kålgryde med fars
1. Sæt ovnen på 175 °C.
2. Del kålhovedet i kvarte, fjern stokken og grimme blade og
skær kålen i fine strimler.
Varm smørret op i en gryde og svits kålen, til den falder
let sammen.
Tag gryden fra varmen.
Fars:
3. Mos de kogte kartofler og bland dem med det hakkede kød
og krydderierne.
Tilsæt mælken (fløden) lidt ad gangen og rør farsen lind.
4. Smør et halvdybt ovnfast fad og kom kålen og farsen
lagvis i, begynd og slut med kål.
Bag retten midt i ovnen ¾-1 time.
5. Vend kålgryden ud på et fad og skær af den som en lagkage,
eller server den i fadet.
Server retten med Kartofler, kogte
eller et stykke groft brød, fx Hvedebrød, groft.
Tips: Farsen kan krydres med lidt reven muskatnød.
Kan fryses. Holdbarhed: ca 3 måneder.
Se alle de bedste opskrifter med Kål
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------