Aftensmad Hovedret Arbejdstid: 30 min. Hviletid, fars: ca 15 min. Kogetid, hvidkål: ca 5 min. Ovntid: ca 45 min. Middelsvær at lave. Mellem pris. Fryse-egnet. 4 personer
# Ingredienser
til Hvidkålsfarsfad i ovn:
1 lille hvidkålshoved (ca 1 kg)
salt
Fars:
500 g hakket flæskesmåkød
1 løg
2 æg
40 g smeltet smør
1 dl hvidkålsvand
2 kviste frisk timian eller 1 tsk tørret
salt og peber
Endvidere:
3 tomater, evt. fra dåse
50 g reven emmentaler eller gruyere
smør til fadet
Ovnfast fad eller gratinfad
*
Sådan laves Hvidkålsfarsfad i ovn:
1. Befri kålen for de yderste, grove blade.
Del den i kvarte, fjern stokken og snit kålen fint.
2. Kog kålen i letsaltet vand 3-5 min.
Lad kålen dryppe af i en sigte. Gem 1 dl af kogevandet.
Fars:
3. Pil løget og hak det fint.
Bland det med kødet og tilsæt de øvrige ingredienser i den
nævnte rækkefølge.
Lad farsen hvile køligt i ca 15 min.
4. Sæt ovnen på 200 °C. Smør fadet.
Skold og flå tomaterne. Dåsetomater skal bare dryppe af.
5. Læg skiftevis fars og hvidkål i tynde lag i fadet. Slut
med fars.
Fordel tomater i skiver øverst og drys med reven ost.
6. Dæk fadet med alufolie og bag retten på nederste rille i
ovnen i ca 45 min.
Fjern alufolien de sidste 15-20 min, så overfladen bliver
smukt gylden og farsen gennembagt.
Server farsfadet med groft brød og smørsauce eller en Bechamelsauce
til smagt med muskat og reven ost.
Tips: Retten kan stå parat i fadet i køleskabet flere
timer og blot sættes i ovnen 45 min før servering.
Retten kan tilberedes med enhver form for hakket kød, her er
fx lammefars særdeles godt.
Kan fryses. Holdbarhed: 2-3 måneder.
Se alle de bedste opskrifter med Hvidkål
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------