Tilbehør Arbejdstid: 25 min. Trækketid: mindst 2 timer. Let at lave. Lav pris. Fryse-egnet.
4 personer
# Ingredienser
til Hvidkålssalat, tysk:
½ hvidkålshoved (ca ½ kg)
ca 3 l kogende vand
ca 1 spsk groft salt
Marinade:
1 dl olie
2 spsk eddike
1 lille løg
salt og peber
*
Sådan laves Hvidkålssalat, tysk:
1. Befri kålen for de yderste grove blade, del den i kvarte,
fjern stokken og snit kålen fint.
2. Kom kålen i en stor skål og overhæld den med kogende
vand, der netop dækker.
Læg låg på og lad den stå 3-5 min., til den er blevet blød
og klar.
Tag den straks op, ellers bliver den for blød.
3. Hæld kålen i en sigte og lad den dryppe godt af og blive
kold, spul den eventuelt med koldt vand.
Tryk den helt fri for væde, en håndfuld ad gangen.
4. Læg kålen lagvis med saltet i en skål, læg et let pres
over og lad kålen trække med saltet i mindst 1 time.
5. Tryk kålen fri for den væde, saltet har dannet og kom
kålen over i en serveringsskål.
Er den meget salt, må den skylles i koldt vand først.
Marinade:
6. Rør eller pisk olie, eddike, salt, peber og finthakket
løg sammen.
Hæld marinaden over salaten og lad salaten trække koldt en
times tid.
Vend et par gange.
Tips: Drys evt. med hakket persille. Salaten kan
holde sig i køleskabet 3-4 dage.
Tag den ud af køleskabet ½ time før den spises, og vend den.
Den skoldede hvidkål kan fryses. Holdbarhed: 10 måneder.
Se alle de bedste opskrifter med Hvidkål
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------