2 supergode italienske tomatsauce er så lækkert sammen med en god pasta og en smule god revet parmesan - så er middagen reddet- få alle opskrifterne her.
Giver 4-6 portioner
# Ingredienser
140 g tipo 00 mel
100 g durum mel
+ 2 spsk hvedemel
¼ tsk salt
3 æg
1 spsk mælk
1 tsk olie
Neapolitansk sauce (se nedenfor)
Pizzaiola sauce (nedenfor)
100 g frisk revet
parmesan ost (valgfrit)
Friske meriankviste
til pynt
* Fremgangsmåde
1. Læg mel, salt,
æg, mælk og olie i food processoren; Lad den køre indtil en dej former sig.
Form den til en
bolle.
2. Læg dejen på et
let melet underlag; flad det lidt ud.
Skær dejen i 4
stykker.
Pak 3 dej stykker
ind i film; sæt det til side.
3. For at ælte dejen
ved hjælp af en pastamaskine, sættes valsen på maskinen på den bredeste
position (position 1).
Rul det uindpakkede
dejstykke gennem den flade valse ved at dreje håndtaget.
(Dejen vil måske
smuldre lidt første gang men vil holde sammen efter 2 til 3 rulninger.)
4. Drys lidt mel på
dej strimlen; fold strimlen i tre.
Rul den igennem
valsen igen.
Fortsæt processen 7
til 10 gange indtil dejen er jævn og elastisk.
5. For at rulle
dejen ud på maskinen, reduceres positionen til position 3.
Rul dejstrimlen
igennem valsen.
Uden at folde
strimlen i tre, fortsættes med position 5 og 6.
Lad dejen stå i 5
til 10 min indtil den er næsten tør.
6. Fastgør håndtaget
til pastarede valsen og rul dejen igennem. Se Tips.
Gentag æltning og
rulning med de gemte dej stykker.
Tips: Følg
producentens anvisninger for passende metode til at udrulle pasta, hvis
positionerne er
forskellige. For at lave pasta i hånden, se Hjemmelavet fettuccine.
7. Kog pastarederne
i en stor g yde med kogende saltet vand i 1 til 2 min indtil de er al dente;
fjern dem fra varmen.
Afdryp dem godt; del
pastarederne i 2 store skåle.
8. Tilbered
neapolitansk sauce og pizzaiola sauce.
Hæld den varme
neapolitanske sauce over ½ af pastarederne; vend det indtil saucen dækker.
Hæld den varme
pizzaiola sauce over resterende pastareder; vend det indtil saucen dækker.
Serveres med ost. Pynt hvis det ønskes.
Tips: Pastarederne
kan tørres og gemmes nu.
Hæng pastastrimlerne over et pastastativ, eller et rent kosteskaft, der er
dækket med film og placeret mellem to stole. (Eller sno pastaen i reder og læg
dem på et rent køkkenhåndklæde).
Lad dem tørre i
mindst 3 timer; opbevar dem i lufttætte bokse ved stuetemperatur i op til 4
dage. Til servering, koges pastarederne i en stor gryde med kogende saltet vand
i 3 til 4 min indtil de er al dente. Afdryp dem godt; fortsæt som anvist i trin
8.
Trin 1: Rør dejen.
Trin 2: Ælt dejen
med pastamaskinen.
Trin 4: Fold dejen i
tre.
Trin 6: Rul dejen
gennem pastarede valsen.
Neapolitansk sauce
# la
salsa
2 spsk smør eller
margarine
1 spsk oliven olie
1 dåse (810 g )
italienske aflange tomater, med saft
1 tsk tørrede
basilikumblade, knust
½ tsk salt
1 knivspids peber
3 spsk frisk hakket
persille
*
Varm smør og olie i
en 2-liters kasserolle over mellem varme.
Pres tomaterne og
saften gennem en si ned i den varme smørblanding; smid kernerne ud.
Rør basilikum, salt
og peber i.
Bring det i kog over
høj varme; skru ned på lav-mellem varme.
Kog, uden låg, i 30
til 40 min indtil saucen er reduceret til 50 cl, rør jævnligt.
Rør persillen i.
Pizzaiola sauce
# - her uden kød
1 spsk olie
2 fed hvidløg
1 dåse (810 g )
italienske aflange tomater, med saft
¾ tsk tørrede
merianblade, knust
½ tsk salt
1 knivspids peber
2 spsk fint hakket
frisk persille
*
Varm olien i en
2-liters kasserolle over mellem varme.
Skær hvidløgene i
halve.
Svits hvidløgene i
den varme olie i 2 til 3 min, under omrøring, indtil hvidløgene er gyldne men
ikke
brune.
Fjern hvidløgene og
smid dem ud.
Pres tomaterne og
saften gennem en si ned i hvidløgsolien; smid kernerne ud.
Rør merian, salt og
peber i.
Bring det i kog over
høj varme; skru ned på lav-mellem varme.
Kog, uden låg, 30
til 40 min indtil saucen er reduceret til 50 cl, rør jævnligt.
Rør persille i.
Se alle de bedste opskrifter med Pasta
Se alle de bedste italienske opskrifter Her
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------