Lakrids-parfait er en
raffineret dessert med chokolademakron, pæresalat og persille-coulis. Lakrids
er en nuanceret smag, der bruges i det søde køkken
4 personer
# Ingredienser
LAKRIDS-PARFAIT:
50 g sukker
25 g vand
2 æggeblommer
1 æg
2 dl + 2 spsk piskefløde
225 g hvid chokolade
2 dessertskefulde lakridspulver el. 5-6 stk "Tyrkisk
peber"
CHOKOLADE-MAKRON:
125 g fintmalede smuttede mandler
250 g flormelis
4 æggehvider
30 g sukker
25 g mørk chokolade 70%
PÆRESALAT:
2 skrællede pærer i små terninger
2 cl Poire
Williams
1 citron
PERSILLE-COULIS:
blade af ½ bdt. persille
sukkerlage af 50 g sukker
og ½ dl vand
* Tilberedning
1. Til parfaiten koges vand og sukker ind,
til det koger med 4 cm store bobler.
Tag det af varmen.
Pisk æggeblommer og æg sammen og
tilsæt sukkerlagen i en tynd stråle,
lidt ad gangen til en cremeagtig konsistens.
2. Pisk 2 dl fløde til skum.
Smelt chokoladen i vandbad over svag varme.
Rør lakrids-pulveret ud i 1-2 spsk fløde,
og rør det i den smeltede chokolade.
3. Pisk det forsigtigt i æggemassen, og
vend den stiftpiskede fløde i.
Fordel iscremen i portionsforme (der tåler frost)
og stil den til frysning mindst 4 timer.
Rør i den et par gange den første time under indfrysningen,
så æggemassen ikke synker til bunds.
Dog er netop denne form for parfait ikke slem til det,
hvis man har blandet massen godt.
4. Til marengs blandes de finthakkede mandler
og flormelis sammen.
Pisk æggehviderne næsten stive, tilsæt sukker
og pisk dem helt stive.
Smelt chokoladen over vandbad, og rør det sammen
med mandel-sukkerblandingen.
5. Vend marengsmassen i.
Lad dejen stå 15 min,
inden den fordeles på bageplader og bages i en
forvarmet ovn ved 180 °C i 10 min med ovnlågen på klem.
6. Skær pærerne i små terningerne og
vend dem med Poire Williams,
smag til med revet citronskal og citronsaft.
Blanchér persillebladene ½ minut i kogende vand,
afkøl i iskoldt vand og blend dem med
lidt sukkerlage i sidste øjeblik.
Anret lakrids-parfaiten med lidt pære-terninger og
persille-sky og evt. tynde sprøde småkager.
INFO: Parfait dækker over to typer isdesserter. I Frankrig,
hvor retten stammer fra, laves parfait med fløde, æg, sukker og sirup for at
skabe en creme-lignende puré, der ikke nødvendigvis serveres i et glas.
VINFORSLAG: Sød fyldig Gewürztraminer, Vendages Tardives
(sen høst).
Se andre gode opskrifter med Parfait
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm
køleskab, Mad til 1 person,
Børnekokke eller Mad på 30 min.