Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 20 min. Stegetid: ca 1 time. Middelsvær at lave. Mellem pris. 4 personer.
# Ingredienser til Hane, stegt, i
gryde:
1 ung, friskslagtet hane på ca 2 kg eller en frossen, optøet
75 g smør
salt og peber
1 dl fløde
1 håndfuld persille
Sauce:
1-2 dl fløde
½ dl hvidvin
1½ spsk hvedemel
evt. kulør
*
Sådan laves Hane,
stegt, i gryde:
1. Gør hanen i stand, se And, udtagning af.
Smelt smørret i en gryde. Gnid hanen med salt og peber.
2. Brun hanen pænt på alle sider.
3. Hæld fløden ved og dæmp varmen.
Drys en håndfuld persille over dyret.
Lad hanen stege ca 1 time ved svag varme.
Sauce:
4. Tag hanen op og hold den varm, tildækket på et varmt fad.
Hæld vin i gryden og lad det koge et par min., før fløden
tilsættes.
Så skiller den ikke.
Ryst eller rør hvedemel og ½ dl koldt vand sammen og hæld
det i saucen under omrøring.
Lad saucen småkoge 5 min. Smag til med salt og peber.
Tilsæt evt. et par dråber kulør.
5. Parter hanen. Skær lårene af og del dem i over- og underlår.
Skær vingerne af og skær brystet fra og del hvert bryst i
2-3 stykker.
6. Anret hanen på et varmt fad og server saucen til.
Server kartofler til stegt hane og Agurkesalat eller en grøn salat med Citrondressing.
Tips: Hanen kan
fyldes med persille og/eller smørristede svampe inden stegning.
Det giver god smag både til hane og sauce.
Hanen kan parteres inden stegning, men så må stegetiden
nedsættes til ca det halve.
Hanen kan dog let blive tør på denne måde.
Se de bedste opskrifter med Hane
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------