En grønsagsret kan
blive et let hovedmåltid med godt brød til. Hvis du ikke ønsker at spise
vegetarisk, kan der serveres røget eller kogt skinke eller hamburgerryg til,
ligesom kogte pølser også er godt tilbehør.
Til 4 personer. Tilberedning:
½ time. Kogetid: 20 min. Gratineringstid: 10 min. Ikke fryseegnet.
# Ingredienser
1 stort
blomkålshoved
2 løg
2 fed hvidløg
250 g champignoner
2-3 blegselleristilke
2 spsk olie
2 dl bønnespirer
1 dåse flåede
tomater
1 dl af kogevandet
fra blomkålen
1 tsk salt
2 spsk tomatpuré
2 tsk basilikum (kan
udelades)
1 dl reven ost
* Tilberedning
1. Sæt ovnen på 250
°C.
2. Skyl
blomkålshovedet og kog det i letsaltet vand 5-6 min.
Tag 1 dl af
kogevandet fra og hæld resten væk.
3. Pil og hak løg og
hvidløgsfed.
Rens champignonerne og skær dem i skiver.
Skær
blegselleristilkene i smalle strimler på tværs.
4. Svits løg og hvidløg
i olien ganske kort. Løgene skal ikke tage farve.
Kom champignonerne
og blegselleri i. Lad det snurre nogle minutter.
5. Kom skyllede
bønnespirer i og kom flåede tomater med væde samt den ene dl blomkålsvand i.
Krydr med salt og bland tomatpureen i.
Lad det koge ca 10
min uden låg.
6. Bland basilikum i
og hæld det i et ovnfast fad.
Læg det kogte
blomkålshoved herpå.
7. Drys reven ost på
retten og gratiner i 10min eller til retten har fået lidt farve.
Server straks efter
med brød til.