Mange retter
tilberedes med udskåret fjerkræ. Kyllinger forhandles frosne i pakker med
over/år, underlår eller kyllingebryst. ✅ Retten er et sikkert hit
På det lille foto
herunder vises hvordan en kylling udskæres, Se Partering af fjerkræ HER
Til 4 personer. Tilberedningstid:
20 min. Stegetid: ca 10 min. Ikke fryseegnet
# Ingredienser
2 små kyllinger å
800 g eller
2 pakker over- eller
underlår à 300 g
Dej:
150 g mel (2½ dl)
3 spsk olie
1 æg
½ tsk salt
2 dl vand eller øl
Til fritering:
1½ l olie fx
majsolie eller rapsolie
* Tilberedning
1. Rør olie, æg,
salt og vand eller øl i melet til en klumpfri dej.
Lad dejen hvile en
halv time.
Rør af og til i
dejen, den skal have konsistens som pandekagedej.
Hvis den er for tyk,
må der tilsættes mere vand eller øl.
2. Del du istandgjorte
kyllinger i portionsstykker eller optø frosne portionsstykker.
3. Opvarm olie til
175 °C
Prøv med en lille franskbrødsterning uden skorpe i olien. Når olien
bruser op omkring det i løbet af 1
minut, har olien den rette temperatur.
4. Dyp
kyllingestykkerne i dejen og kom dem derefter direkte i den varme olie.
Friter kun 2-4
stykker ad gangen i 8-10 min.
5. Tag stykkerne op
efterhånden som du er færdigstegte og læg dem på fedtsugende papir.
Drys dem med lidt
salt.
6. Server
kyllingestykkerne nystegte med flûtes og en grøn salat eller med en varm
champignonstuvning, som vist på foto.
Kylling i
portionsstykker
Champignonstuvning
Til 4 personer.
Tilberedningstid: 20 min. Stegetid: 4-5 min. Ikke fryseegnet
# Ingredienser
250 g champignon
smør
hvedemel
mælk og fløde
salt og peber
* Tilberedning
1. Rens
champignonerne og skær rod skiven af.
Skær dem derefter i
skiver.
2. Lad smørret blive
gyldent i en gryde og svits champignonerne heri.
Rør melet i og spæd
med mælk og fløde.
Lad det koge sammen
5 min.
3. Smag stuvningen
til med salt og peber og server den til kyllingestykkerne.