En kraftig tomatsauce er dejligt tilbehør til pastaen. Server med en god salat og fuldkorns- eller knækbrød. En portion indeholder kun
5 g fedt.
Forberedelse 5 min. Tilberedning 25 min. 4 portioner
# Ingredienser
400 g fettuccine
TOMATSAUCE:
l løg
3 fed hvidløg
4-6 ansjosfileter (valgfrit)
1 spsk olie
400 g knuste tomater
1 spsk tomatpuré
1 dl rødvin eller hønsebouillon
l tsk sukker
1 spsk hakket frisk basilikum +
basilikumblade til garneringen
salt og sort peber
* Tilberedning
1. Pil og hak løg og hvidløg. Hak ansjosfileterne fint.
2. Opvarm olien på en pande.
Steg løgene til de er klare, ca. 3 min.
Tilsæt hvidløget og steg yderligere 1 min.
Tilsæt de knuste tomater, tomatpuré, ansjoser, vin,
sukker og basilikum. Bland godt.
Bring det i kog og lad det koge 10 min til saucen er kogt lidt ind.
3. Bring imens en gryde saltet vand i kog.
Læg pastaen l og lad den koge efter pakningens anvisninger.
Lad pastaen dryppe godt af
4. Smag saucen til med salt og peber.
Fordel pastaen i dybe tallerkener og hæld saucen ovenpå.
Garner med basilikum.
FRYSNING
Følg opskriften til og med trin 2.
Lad saucen køle af og hæld den i en plastboks med tætsluttende låg.
Opbevar i fryseren op til 1 måned.
Lad saucen optø i køleskabet og varm den så lige inden
serveringen.
Fettuccine med tomatsauce:
Pr. portion: Energi: Kcal 361 = kj 1516
Kulhydrat 68 g Protein 11 g Fedt 5 g (12%) Fibre 4 g
• Anvend fuldkornspasta hvis du vil have ekstra fibre og
B-vitaminer.
Tips:
Sprød topping: Rist 1 dl rasp på en tør stegepande.
Bland med frisk timian eller basilikum.
Drys blandingen over tomatsaucen inden serveringen.
Ansjoserne kan også lægges i et gittermønster
ovenpå tomatsaucen. Eller garner med fyldte
sardeller og drys hakkede sorte oliven over.
Se alle de bedste opskrifter med Pasta/nudler eller Ris/bønner/gryn
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.