Logo

Chicken à la King

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Chicken à la King

 
Dette er en virkelig lækker ret på den klassiske kylling a la king, der er idiotsikker og hurtig og let at fremstille.
Til 6 personer. Tilberedningstid: ca ½ time. Kogetid med kogt høne: 15 min. Ikke fryseegnet

 
# Ingredienser
1 kogt høne eller kogt poulard (kogetid: 1½-2 timer)
1 rød peberfrugt

1 gul peberfrugt
500 g champignon
3 spsk smør

1 citron
3 spsk hvedemel
500 g flåede tomater (evt. fra dåse)
2 dl hønse bouillon

2½ dl piskefløde
3 æggeblommer
2-3 spsk halvtør sherry
salt og peber

2 tsk paprika

 
* Tilberedning
1. Skær det kogte fjerkræ i små stykker.
Skær frøstol og kerner fra peberfrugterne og skær dem i små tern.

 
2. Lad de rensede, halverede champignon snurre i halvdelen af smørret i en lille gryde.
Drys lidt salt på samt lidt citronsaft.

 
3. Smelt resten af smørret gyldent i en gryde og kom peberfrugtterningerne heri i 5 min.
Rør melet i og tilsæt flåede tomater samt bouillon.

 
4. Lad det koge sammen nogle minutter og tilsæt fløden pisket sammen med æggeblommerne.
Bring det i nærheden af kogepunktet mens der røres.

 
5. Tilsæt fjerkrækødet og svampe.
Varm det igennem og smag til med sherry og krydderier.

Serveres med brød og/eller smørdampede majskorn.

 
INFO: Kylling à la King (Franglais; 'konge-kylling') er en tallerken bestående af terninger af kylling i en flødesauce og ofte med sherry, svampe og grønsager, serveret over ris, nudler eller brød.


Historie
En kogebog fra 1900 indeholdende en kylling à la King-opskrift.
En påstand er, at det blev oprettet af Delmonicos kok Charles Ranhofer som Chicken à la Keene i 1880'erne, opkaldt efter Foxhall Parker Keene.
En anden version hævder, at den blev oprettet i 1881 på Claridge's Hotel i London og opkaldt efter James R. Keene, far til Foxhall.
En anden beretning hævder, at kok George Greenwald ved Brighton Beach Hotel i Brighton Beach oprettede den i 1898, idet han navngav den efter protektor E. Clarke King II og hans kone.

 
En anden beretning er, at kylling à la King blev oprettet i 1890'erne af hotelkokken William "Bill" King of the Bellevue Hotel i Philadelphia. Flere nekrologer i begyndelsen af marts 1915 krediterede King efter at han døde den 4. marts 1915. En redaktion i New York Tribune om King's død erklærede:
Navnet på William King er ikke angivet blandt de store på jorden. Ingen monumenter vil nogensinde blive rejst til hans hukommelse, for han var kun en kok. Men hvad for en kok! I ham brændte det ildfulde ild, som ved den hvide inspirationsvarme drev ham en dag, i den gamle Bellevue, i Philadelphia, for at kombinere stykker kylling, svampe, trøfler, rød og grøn peber og fløde i den glæde - en blanding, der har været kendt som "Chicken a la King." 


Opskriften blev nævnt i New York Times i 1893, og de tidligt offentliggjorte opskrifter dukkede op i 1900 og 1905. Fannie Merritt Farmer inkluderede en opskrift i sin publikation fra 1911 om catering. Fannie Farmer Cookbook indeholder en opskrift på Chicken à la King i opdateringen fra 1906. Det blev en populær ret i midten til slutningen af det 20. århundrede.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 12.308 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Har du en airfryer?
Effektiv reklame - klik her