Brasen er en udpræget lystfiskerfisk, men den kan bestilles hos fiskehandleren.
Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 25 minutter Stegetid: 30-40 minutter. Let at lave. Lav pris. Kan tilberedes i mikroovn. (4 personer)
# Ingredienser til Brasen, ovnstegt:
1 brasen (1½ kg)
smør eller olie til fadet
1 kvist timian
1 lille bdt persille
2 laurbærblade
2 spsk olie
2 løg
1 fennikel
2 dl (halv)tør hvidvin
salt og peber
1 usprøjtet citron
Ovnfast fad
* Sådan laves Brasen, ovnstegt:
1. Skyl og rens fisken.
Fjern finner, gat og gæller og træk indvoldene ud ved
gælleåbningen.
Lad hoved og hale sidde.
2. Smør et ovnfast fad med smør eller olie.
Læg krydderurterne inden i fiskens bug.
Læg fisken i fadet og pensl den med olie.
Sæt ovnen på 180 °C.
3. Pil og hak løgene og skiv fenniklen.
Læg dette omkring fisken og drys med salt og peber.
Hæld hvidvinen ved.
4. Sæt fisken i ovnen i 30-40 minutter.
Kødet ved rygbenet skal løsne nemt, så er fisken færdig.
5. Server fisken i fadet med citronbåde til.
Server kogte kartofler og salat til.
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill, Tøm køleskab,
Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at
lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------