Nøglen til den velsmagende BBQ-smag ligger i både saucen og teknikken til at glasere Chicken Drumsticks. Steg dem i airfryer og sæt smagen i centrum.
Hvis du allerede har et yndlingsmærke af BBQ-sauce, så juster
opskriften og brug 1 kop af det i stedet for denne hjemmelavede lækre version.
4 portioner. Forberedelsestid:
5 min. Samlet tid: 40 min. Kalorier pr portion: 229
# Ingredienser
8 kyllingeunderlår (ca.
900 g)
½ tsk salt
¼ tsk friskkværnet sort
peber
3 tsk olie
1 stort fed hvidløg, hakket
¾ kop ketchup
½ kop cider eddike
2 spsk mørk brun farin
2 tsk røget paprika
½ tsk stødt spidskommen
Hakket frisk persilleblade,
til pynt
* Tilberedning
1. Kom kylling, salt, peber
og 2 tsk olie i en stor skål.
Arbejd i hold, hvis det
er nødvendigt.
Arranger kyllingelårene
i en airfryer-kurv med en afstand på ca. 1 cm fra hinanden.
Kog ved 200 °C i 10 min.
2. Kog i mellemtiden hvidløg
og resterende 1 tsk olie i en lille gryde over medium varme,
under omrøring, indtil
de er gyldne og duftende, cirka 1 minut.
Tilsæt ketchup, eddike,
brun farin, paprika og spidskommen. Bring i kog.
Reducer varmen til medium
og lad det simre, indtil saucen dækker bagsiden af en ske,
cirka 10 min (du skal have
cirka 1 kop sauce).
Overfør halvdelen af saucen
til en stor varmefast skål;
gem den resterende sauce
til servering.
3. Smid kylling med sauce
i en stor skål.
Sæt kyllingen tilbage i
airfryeren, kom evt overskydende sauce tilbage i skålen,
og fortsæt med at stege
ved 200 °C i 7-10 min mere, indtil kyllingen er gennemstegt.
4. Arranger kyllingen på et fad. Top med persille.
Server med resten af saucen
ved siden af.
Misforstå os ikke, vi elsker at bruge dagen på at passe rygeovnen
eller tilsyn med grillen og få vores BBQ helt rigtig. Men har du brug for en hurtig
løsning, en sundere version eller begge dele. Og det er her BBQ kyllingelår i airfryer
kommer ind i billedet. Overtrukket med en klassisk BBQ-sauce, er disse underlår
perfekt møre og ideelle at servere med alle de klassiske tilbehør.
Det tager omkring 20 min at tilberede kyllingeunderlår i en airfryer.
For at få den smukke BBQ-glasur på kyllingelårene, tager du dem ud efter 10 min,
overtrækker med glasuren og vender tilbage til ovnen i yderligere 7-10 min.
Se alle de bedste opskrifter
med Airfryer
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------