Forret Frokost. Arbejdstid: 40 min. Ovntid: 40-45 min. Afkøles: 2-3 timer. Middelsvær at lave. Mellem pris. Kan tilberedes i mikroovn. 6-8 personer.
# Ingredienser
til Spinatpostej
1 kg frisk spinat
1 bdt persille
6 æg
3 dl (piske)fløde
2½ dl rasp
lidt reven muskatnød
salt og peber
smør til formen
Blender eller foodprocessor
Postejform: 1½ l
*
Sådan laves Spinatpostej
1. Befri spinaten for rod, grove stilke og eventuelle visne
blade.
Skyl spinaten grundigt i flere hold koldt vand.
Kom spinaten i en gryde med det vand, der hænger ved, og lad
den dampe nogle min. under låg, til den falder sammen.
Hæld spinaten i en sigte og spul straks med koldt vand.
Tryk spinaten fri for væde.
2. Sæt ovnen på 200 °C og stil en bradepande halvt fyldt med
vand på nederste ovnrille.
3. Skyl persillen og fjern grove stilke.
4. Kom spinat, persille, æg, fløde og rasp i blender eller
foodprocessor.
Blend kort, blandingen skal netop blive ensartet.
Smag til med krydderier.
5. Smør postejformen og kom spinatblandingen i.
Bag den i vandbad i ovnen i ca 40 min.
Når postejen føles fast, er den færdig.
6. Lad spinatpostejen afkøle i formen, før den vendes ud og
skæres i skiver.
Tips: Fin ledsager til fx en kold skive kogt, (røget)
skinke eller hamburgerryg.
Velegnet som pålæg på brød, der ikke skal pakkes eller
transporteres.
600 g frossen, optøet, hel spinat, knuget helt fri for væde,
kan erstatte den friske.
Se alle de bedste opskrifter med Spinat
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------