Logo

Hummermousse

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Hummermousse

 
Forret. Arbejdstid: ca 40 min. Skal hvile: ca 4 timer. Svær at lave. Høj pris. 4 personer. 

 
# Ingredienser til Hummermousse:
1 levende hummer (400 g)
2 spsk olie
1 skalotteløg
1 stængel blegselleri
3 stilke persille
3 peberkorn
1½ dl tør hvidvin

 
Mousse:
1 spsk konc. tomatpuré
1 spsk cognac
salt og peber
3 blade husblas
1 dl piskefløde
Endvidere: salatblade
4 cherrytomater
4 skiver gul eller rød peber
persille
Portionsskåle
*
Sådan laves Hummermousse:
1. Kom hummeren i en stor gryde med spilkogende vand tilsat 1 spsk salt pr. liter.
Kog den for svag varme og under låg i 6 min.
Tag gryden fra varmen og lad hummeren svale i lagen 8-10 min.
Tag den op. Se evt. Hummer naturel

 
2. Del hummeren og pil kødet ud.
Husk lever (det grønne) og rogn (det røde).
Gem evt. 4 pæne stykker hummer til pynt.

 
3. Knus hummerskallerne i en morter eller knus dem i en dobbelt plastpose med en kødhammer.

 
4. Svits hummerskallerne i en gryde i olien.
Hak skalotteløget. Skær blegsellerien i mindre stykker.
Kom skalotteløg, blegselleri, persille, peberkorn og hvidvin i gryden.
Kog skallerne småt ca 10 min. under låg.
Hæld skallerne til afdrypning i en sigte over en skål. Gem lagen.

 
5. Gnid hummerkødet gennem en sigte og bland det med hummerlagen, eller purér det i blender sammen med lagen.
Tilsæt tomatpuré og cognac og smag til med salt og peber.

 
6. Læg husblassen i blød i koldt vand 4-5 min.
Tag husblassen op med det vand, der hænger ved og smelt den i en skål over vandbad.
(se Bain-marie). 

 
7. Rør den håndvarme husblas i hummerblandingen i en tynd stråle.
Pisk fløden stiv og vend den i med let hånd.

 
8. Fordel moussen i 4 portionsskåle og lad den stivne i køleskabet.
Det tager ca 4 timer.

 
Anretning:
9. Skyl og striml salatbladene og fordel dem på 4 tallerkener.
Skær tomaterne i både.
Løsn moussen med en lille kniv langs kanten og hold skålene i varmt vand få sekunder.
Vend moussen ud på kolde tallerkener.
Pynt med salat, tomater og peberfrugtringe og læg lidt persille på toppen.
Server moussen med Flûtes, toast eller Croûtoner.
 

Tips: 1 tsk cremefraiche kan lægges oven på hver, inden de pyntes med hummer.
Hummermoussen kan laves dagen før.
Den kan laves med en frossen optøet hummer.

 
Se alle de bedste opskrifter med Hummer

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 6.246 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
kogebog
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her