Forret Frokost. Arbejdstid: 40 min. Kogetid, grønsager: 20 min. Bagetid, paté: 1½-2 timer. Middelsvær at lave. Mellem pris. Kan tilberedes i mikroovn. (6-8 personer)
# Ingredienser
til Grønsagspaté, kold:
250 g selleri
250 g gulerødder
250 g pastinak
2 løg
1 fennikel
600 g hakket frossen spinat
1 bakke karse
1 fed hvidløg
2 tsk salt
½ tsk peber
5 æg
1 spsk Maizena
smør til formen
Citronsauce:
250 g
mayonnaise
2 dl cremefraiche
3 spsk
citronsaft
salt og peber
Form: 1½ l
*
Sådan laves Grønsagspaté, kold:
1. Skær de istandgjorte grønsager i små terninger og læg dem
i kogende, letsaltet vand.
Kog dem 15-20 min., til de er møre.
Lad grønsagerne dryppe af.
2. Tryk noget af væden af den optøede spinat.
3. Mos grønsagerne groft (med håndpiskeren) og bland den
afdryppede spinat i.
Tilsæt fintklippet karse, presset hvidløg, salt og peber.
4. Pisk æggene let sammen i en skål med Maizena og vend dem
i grønsagerne.
5. Smør en form godt eller læg et stykke smurt bagepapir i
bunden, så er pateen lettere at få ud af formen.
Hæld grønsagsblandingen i og læg smurt alufolie over.
6. Stil formen i ovnen i forvarmet vandbad 1½-2 timer ved
200 °C, til pateen føles fast, når man trykker på den.
Længst i ovn hvis der bruges porcelænsform.
Stik i pateen med en strikkepind, der må intet hænge ved.
Citronsauce:
7. Rør mayonnaise og cremefraiche sammen og smag til med
citronsaft, salt og peber.
8. Lad pateen blive helt kold, før den skæres i skiver.
Server citronsaucen til.
Tips: Pateen kan også serveres varm, men den bør stå
tildækket et kvarters tid først, så den når at sætte sig. Ellers er den for
svær at skære i pæne skiver.
50 g finthakkede hasselnøddekerner kan kommes i patémassen.
Citronsaucen kan krydres med finthakket dild eller anden,
frisk krydderurt. Evt. også med presset hvidløg.
Se flere
opskrifter med Grønsager
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------