Logo

Chow mein med skaldyr

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Chow mein med skaldyr 

 
Anvend hvad der er at få fra havet til denne lækre nudelret blåmuslinger eller krabber vil især være velegnede.
4 portioner. Sværhedsgrad: Mellem. Forberedelse: 15 min. Tilberedning: 15 min.

 
# Ingredienser
90 g blæksprutter (calamari), rensede
3-4 friske, store kammuslinger
90 g rå kinarejer, pillede
½ æggehvide, let pisket
1 spsk jævning
275 g ægnudler
5-6 spsk vegetabilsk olie
2 spsk lys sojasauce
60 g sukkerærter
½ tsk salt
½ tsk sukker
1 tsk kinesisk risvin
2 forårsløg, fint strimlede
nogle få dråber sesamolie

 
* Tilberedning
1. Blæksprutterne åbnes, og indersiden af kropsposerne ridses i et rudemønster.
Skæres i stykker på størrelse med et stort frimærke.
Læg dem i en skål med kogende vand, til de begynder at krølle sammen.
Skylles i koldt vand og afdryppes.

 
2. Skær hver kammusling i 3-4 skiver. Flæk rejerne, hvis de er store.
Vend rejer og kammuslinger i sammenrørt æggehvide og jævning.

 
3. Kog nudlerne i kogende vand efter anvisningen på pakken.
De afdryppes og skylles under koldt vand.
Afdryppes igen og vendes med 1 spsk af olien.

 
4. Varm 3 spsk af olien i en forvarmet wok.
Tilsæt nudler og 1 spsk af sojasaucen og lynsteg i 2-3 min.
Hældes over på et stort serveringsfad.

 
5. Varm resten af olien i wokken og tilsæt sukkerærter og skaldyr.
Lynsteg i ca. 2 min, tilsæt derefter salt, sukker, vin, resten af sojasaucen og ca. halvdelen af forårsløgene.
Bland det hele godt og tilsæt om nødvendigt en smule bouillon.
Hæld skaldyrsblandingen over nudlerne og stænk sesamolie over.
Pynt med resten af forårsløgene og server.

 
Næringsindhold:
Kalorier 281. Sukker 1 g. Proteiner 15 g. Fedt 18 g. Kulhydrater 16 g. Mættede fedtsyrer 2 g.

 



Chow mein med skaldyr

Chow mein med skaldyr

Chow mein med skaldyr

 

Kokkens tip
Kinesisk risvin, fremstillet af glutinøse ris, kaldes også 'Gul vin' på grund af den ravgyldne farve. Kan den ikke fås, er en god, tør eller halvtør sherry en god erstatning.

 
Chow mein er en nudelret indenfor det kinesisk-amerikanske køkken i USA. Derfra har retten spredt sig til mange andre lande, blandt andet tilbage til Hongkong. Retten stammer fra Kina og betyder stegte nudler. Lignende retter er kendt for eksempel under betegnelsen chao mian i det kinesiske køkken.

 

Se alle de bedste opskrifter med chow mein

Se alle de bedste opskrifter med Nudler

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 4.487 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
kogebog
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her