Forret Suppe. Arbejdstid: 30 minutter. Kogetid: ca. 20 minutter. Let at lave. Lav pris.
# Ingredienser til Brændenældesuppe:
2,5 l friske brændenældetopskud eller unge blade
2 tsk salt pr. l kogevand
1,5 l lys bouillon
50 g smør
3 spsk hvedemel
salt og peber
1 bdt purløg
* Sådan laves Brændenældesuppe:
1. Pluk friske brændenælder. Brug handsker.
De små topskud er bedst, men unge blade er også velegnede.
Fjern grove blade og stilke. Skyl brændenælderne under
rindende, koldt vand.
Plastichandsker er praktiske her.
2. Kom topskud og blade i en gryde med vand, der netop
dækker. Tilsæt salt.
Lad brændenælderne koge 10 minutter.
Hæld vandet fra og kom dem i en sigte.
Skyl dem straks under koldt vand, tryk vandet af og hak dem
groft.
3. Smelt smørret i en gryde (det må ikke brune) og rør det
sammen med hvedemelet.
Spæd med bouillon, mens der fortsat røres.
Lad suppen koge 5 minutter.
4. Kom de hakkede brændenælder i suppen og smag til med salt
og peber.
Drys med fintklippet purløg
Server groft, lyst brød og halve »smilende« æg til.
Se flere
opskrifter med Brændenælde
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill, Tøm køleskab,
Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at
lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------