Server cremefraiche, finthakket (skalotte)løg eller rødløg
og rogn af laks, ørred eller stenbider til. Eller server blini med ferskrøget
laks, eller med spege/kryddersild.
Forret frokost. Arbejdstid: 30 minutter. Hævetid: ca. 1
time. Let at lave. Lav pris.
Fryse-egnet. Mængde: 12-14 stk. 6 personer
# Ingredienser til Blini:
2 dl mælk
10 g gær
50 g boghvedemel (1 dl)
60 g hvedemel (1 dl)
1 æggeblomme
½ tsk salt
2 spsk cremefraiche
1 æggehvide
smør til stegning
* Sådan laves Blini:
1. Lun mælken. Den må endelig ikke blive over 35 °C, så
dræbes gærcellerne.
Hæld lidt mælk i en skål og opløs gæren heri.
2. Pisk æggeblommen og resten af mælken i.
Tilsæt begge melsorter og pisk dejen glat og tykt flydende.
Smag til med salt og kom cremefraiche i.
3. Lad dejen hæve ca. 1 time.
Rør den atter sammen.
Pisk æggehviden stiv.
Vend den forsigtigt i dejen, straks før bagningen skal
begynde.
4. Smelt lidt smør gyldent på panden.
Steg små tykke pandekager med 10-12 cm i diameter.
5. Steg pandekagerne ca. 3 minutter på hver side, de skal
være gyldne og gennembagte.
Hold de færdige pandekager varme, eventuelt i ovnen, mens de
næste steges.
Tips: Der fås specielle blini-pander, men en
almindelig plattepande (spejlægspande) kan bruges, selvom blinierne bliver lidt
mindre. Blinier laves også i en sød version, dejen tilsættes så 1 spsk sukker.
Søde blinier serveres som dessert med æblemos, syltetøj eller bare med smeltet
smør og kanelsukker.
Kan fryses; holdbarhed: ca. 6 måneder.
Se flere
opskrifter med Blini
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
INFO: Blini, blinis, eller blinier på ukrainsk (kyrillisk блин),
translitteret blin, litauisk: blynai, polsk: bliny; ukrainsk (kyrillisk млинці),
translitteret mlyntsi, jiddisch (בלינצע),
translitteret blintze, kasjubisk: plińce er en tynd pandekage, med den vigtige
forskel at der i nogle bliniopskrifter anvendes gær, mens det normalt ikke
indgår i en pandekageopskrift.
----------- ooo OÔO ooo -----------