Logo

Appetitvækkere - prøv Kogebog.dk i dag 💘

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Appetitvækkere - prøv Kogebog.dk i dag 💘


Klik og se opskriften: 

Carpaccio - Oksefilet med ost

Fetina med krydderurter

Nachos - Majschips med ost

Guacamole - Avocadocreme

Tundip

 
Landene omkring Middelhavet har tradition for at servere et udvalg af mange små retter på en gang. Retterne spises som forret eller som et selvstændigt, let måltid - og de nydes i ro og mag - ofte ledsaget af vin eller spiritus og en god snak. Tapas, antipasta, hors d'oevre, meze - betegnelserne for disse appetitvækkere er mange.
Hver appetitvækker er beregnet til 2 personer, så serverer man fx 3 af slagsen sammen, er det en god, fyldig forret til 6 personer. Server tynde skiver ristet brød og/ eller grissini til.

Carpaccio - Oksefilet med ost

100 g rå oksefilet i meget tynde skiver
1½ spsk olie
2 tsk friskpresset citronsaft
25 g Grana ost 32+ (24%) (et helt stykke)
groftkværnet peber
Pynt:
friske basilikumblade
* Tilberedning
Få slagteren til at skære oksefileten ud - eller skær selv
så tynde skiver som muligt - evt. af et lidt større stykke filet.
Læg 1-2 skiver ad gangen i en plastikpose, egnet til madlavning.
Bank kødskiverne endnu tyndere med håndroden eller
med den flade side af en bredbladet kniv.
Anret de tynde skiver oksefilet på et fad.
Dryp olie og citronsaft på kødet.
Skær osten i tynde flager og fordel dem på kødskiverne.
Drys med peber og server.
Til toppen

 

Fetina med krydderurter

100 g Fetina eller feta
1 tsk friskpresset citronsaft
1 spsk olie
2 tsk friske, hakkede salvieblade
3 spsk frisk, hakket persille
* Tilberedning
Skær osten i 12 stykker.
Bland citronsaft og olie i en tallerken.
Bland salvie og persille i en anden tallerken.
Vend Fetinastykkerne i citronblandingen og
dernæst i krydderurterne.
Fetinastykkerne kan tilberedes og
stå tildækket i køleskabet i et par timer.
Til toppen

 

Nachos - Majschips med ost

1½ dl mild salsa (krydret tomatsauce - ca. 200 g)
100 g tortilla chips, naturel (majschips)
200 g chiliost
1½ dl cremefraiche 18%
* Tilberedning
Fordel salsaen i et ovnfast fad (ovalt, ca. 18 x 32 cm).
Læg chipsene på salsaen og drys med ost.
Gratiner retten midt i ovnen ca. 5 min ved 200 °C
Kom iskold cremefraiche i en skål og server den
sammen med de varme nachos.
Til toppen

 

Guacamole - Avocadocreme

2 modne avocadoer (ca. 325 g)
2 tsk friskpresset limesaft
1½ spsk finthakket salatløg
1 dl cremefraiche 18%
½ tsk groft salt
* Tilberedning
Flæk avocadoerne på langs og fjern stenene.
Skrab "kødet" ud med en ske og gnid det gennem en sigte.
Tilsæt limesaft og de øvrige ingredienser.
Stil guacamolen tildækket i køleskabet i mindst 1 time. Smag til.
Til toppen

 

Tundip

1 dåse tun i vand (ca. 185 g)
1 dl cremefraiche 38%
2 spsk olie
1 tsk fintrevet citronskal
2 spsk friskpresset citronsaft
1 fed knust hvidløg
3 spsk friske, hakkede oreganoblade
½ tsk groft salt friskkværnet peber
* Tilberedning
Hæld tunen til afdrypning i en sigte.
Kom tunen i en skål og findel den med en gaffel.
Vend de øvrige ingredienser i.
Gem lidt af den hakkede oregano - til pynt.
Stil tundippen tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Smag til.
Til toppen

 
Se alle de bedste opskrifter med Appetitvækkere

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
 Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 4.233 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
kogebog
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her