Tørrede røde bær som tyttebær og tranebær er syrlige og
passer godt til den fede laks. Sammen er det en herlig anretning til en dejlig frokost
4-6 personer. Frysning: 48 timer. Trækketid 24 timer. Arbejdstid:
30 min.
# Ingredienser til Sukker-saltet laks med røde bær:
350 g laksefilet
1 spsk salt
1 spsk sukker
2 tsk appelsinskal (øko)
1 dl soltørrede tranebær, kirsebær eller tyttebær
Tilbehør: ristet brød, salatblade og dild
*
Sådan laver du Sukker-saltet laks med røde bær:
Fjern evt. ben med en pincet, læg laksen i en frysepose.
Læg den i fryseren i mindst 48 timer ved ÷18 °C.
Tø laksen op i køleskabet, pak den ud, og dup den tør med
køkkenrulle.
Læg den i et fad.
Prik ned i fiskekødet med en gaffel, og gnid med en blanding
af salt, sukker, fintrevet appelsinskal og bær.
Dæk laksen med husholdningsfilm, og lad den marinere i 1 døgn
i køleskabet.
Vend evt. fisken undervejs.
Skær laksen i tynde skiver, og anret på ristet brød med
salat og dild.
TIPS: Rå fisk kan indeholde parasitter, der kan overleve,
selvom de bliver spist af mennesker - derfor fryses fisken. Der findes opdrættede
fisk, der udelukker forekomst af parasitter, og som derfor ikke behøver at
fryses - spørg din fiskehandler.
Kilde: Hjemmets bedste MAD