Frokost Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 40 min. Trækketid, kød: 1 døgn. Bagetid: 3x20 min. Hviletid: 2x20 min. Køletid: 4 timer (gerne længere). Middelsvær at lave. Høj pris. 8 personer.
# Ingredienser
til Kalvebov, terrine af:
2 kg kalvebov uden ben
2 tsk salt
peber
Form: ca 1½ l
*
Sådan laves Kalvebov, terrine af:
1. Skær kødet i 1 cm små terninger.
Der må gerne sidde lidt fedt ved, men alle sener og hinder
skal skæres fra.
2. Læg kødet i en form og drys salt og peber mellem lagene.
Stil formen koldt til næste dag, med et let pres over.
3. Sæt ovnen på 180 °C.
Bag terrinen midt i ovnen 3x20 min: 20 min i ovnen, 20 min
uden for ovnen, 20 min i ovnen, 20 min udenfor, og 20 min i ovnen.
Denne intervalstegning giver saftigt kød med smag, fordi
varmen fordeler sig langsomt i kødet.
4. Læg atter pres på kødet og stil det til afkøling.
Skær den helt kolde terrine i skiver med en skarp kniv.
Tips: Server terrinen som en frokostret, fx med Cremefraiche-sauce,
kold og en blandet salat, eller Bønnesalat med tre slags bønner.
Lad et godt hvidt brød ledsage, fx Fletbrød, Flûtes,
eller Bondebrød.
Skal terrinen gøre det ud for middagsmad, er Gulerødder,
stuvede godt tilbehør.
Se alle de bedste opskrifter med Kalvekød
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------