Chokoladekage med blåbær opskrift - I dag bliver der i
Kogebog.dk lavet dejlig chokoladekage, med blåbær creme ovenpå, perfekt dessert.
Kagen giver 8-10
stk. Arbejdstid: 30 min. Bagetid: ca. 30 min. Fryse-egnet (uden pynt)
#
125 g mørk chokolade
100 g smør
4 æg
175 g sukker
½ dl appelsinjuice
50 g hvedemel
125 g ren rå
marcipan (groftrevet)
Tilbehør:
½ liter piskefløde
250 g friske blåbær
*
Smelt chokolade og
smør i en skål over en gryde med kogende vand (vandbad).
Pensl en randform
(eller evt. en springform) på 22 cm i diameter med lidt blødt smør.
Pisk æg og sukker
til tykt skum med en håndmikser.
Hæld juice og
derefter den smeltede chokoladeblanding i.
Sigt melet i dejen
og vend den sammen med en dejskraber.
Tilsæt marcipan.
Hæld dejen i formen
og bag i ca. 30 min. ved 175 °C.
Tjek med en
tandstikker eller strikkepind om kagen er gennembagt.
Vend kagen ud på en
rist til afkøling.
Anret kagen på et
fad med flødeskum og blåbær.
Kilde: Hjemmets bedste MAD