Frokost. Arbejdstid: 25 min. Afkøling, dej: mindst 30 min. Bagetid i alt: ca 40 min. Middelsvær at lave. Mellem pris. Fryse-egnet. 4 personer.
# Ingredienser
til Danablutærte:
Tærtebund:
125 g smør
175 g hvedemel (3
dl)
1 æg
Fyld:
75 g danablu
4 æggeblommer
4 dl piskefløde
evt. salt og hvid
peber
Pynt: Rosenpaprika
Tærteform: 22 cm
*
Sådan laves Danablutærte:
Tærtebund:
1. Hak smørret i
melet og saml dejen hurtigt med det sammenpiskede æg og 1 spsk koldt vand
Lad dejen hvile,
indpakket i folie, mindst 30 min. i køleskabet.
2. Rul dejen ud på
et melet bord og læg den i tærteformen.
Sørg for, at den går
godt op ad siderne.
Rul eventuelt
kagerullen hen over tærteformen, så kanten bliver ensartet afsluttet.
3. Prik bunden med
en gaffel eller dæk dejen med folie og fyld formen med tørrede linser, ærter
eller salt, så tærtebunden ikke buler op.
Forbag tærtebunden ca
10 min. ved 200 °C. Fjern folie med indhold.
4. Purér
danabluosten gennem en sigte.
Rør den med æggeblommerne
og piskefløden.
Smag til med peber
og eventuelt salt.
5. Fyld ostemassen i
tærtebunden og bag den ved 200 °C i ca 30 min, til ostemassen er stivnet og
overfladen gylden.
Server tærten lun
eller kold, pyntet med et let drys rosenpaprika.
Tips: Server tærten sammen med salat af fx
hovedsalat, radicchio, blegselleri og valnøddekerner dryppet let med vinaigre.
Kan fryses. Holdbarhed:
2-3 måneder.
Se alle de bedste opskrifter med Danablu
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO
ooo -----------