Blomkålstærten gør det ud for et helt måltid. Opskrift på en
god og sprød blomkålstærte, som mætter godt på en grøn dag.
Til 6-8 personer.
Tilberedningstid: 1 time. Hviletid: ½ time. Ikke fryseegnet.
# Ingredienser
Dej:
300 g (5 dl)
hvedemel
150 g smør
2 æg
salt, peber
paprika (edelsüss)
Fyld:
1 blomkålshoved
300 g hakket
flæskekød
1 løg
2 bdt persille
2 dl fløde
50 g flødeost
1 citron
20 g smør
1½ spsk hvedemel
salt, peber.
* Fremgangsmåde
1. Smelt smørret til
dejen og lad det køle lidt af.
Rør 1 tsk salt, 1
knsp hvid peber og 1 tsk paprika i smørret.
Tilsæt æggene og
rør, til det skummer.
Rør melet i lidt ad
gangen, til dejen er smidig.
Pak den ind og lad
den ligge i køleskabet i ½ time.
2. Del blomkålen i
små buketter, skyl dem og lad dem koge i letsaltet vand i 5 min.
Lad kålen dryppe af
i et dørslag; gem kogevandet.
3. Rør et æg, revet
løg, 1 bdt finthakket persille og reven skal og saft af ½ citron samt salt og
peber i kødet.
4. Rul dejen ud og
beklæd en smurt springform.
Prik bund og sider
godt.
Læg alufolie over og
fyld bunden med bagebønner, tørrede ærter, bønner eller ris.
Bag bunden i ovnen
ved 200 °C i 15 min.
5. Fjern folien og
»bagebønnerne«. Afkøl bunden.
Fordel farsen i
tærtebunden og læg blomkålsbuketterne over.
6. Smelt smørret til
saucen i en kasserolle.
Rør melet i og spæd
med ca 1 dl blomkålsvand, fløde og flødeost.
Rør til osten er
smeltet.
Saucen skal være ret
tyk.
Smag den til med citronsaft, fintklippet persille, salt og peber.
Hæld den over tærtefyldet.
7. Bag tærten videre
ved 200 °C i 30-40 min, til den er gennembagt.
8. Serveres som
hovedret med en grøn salat.
Se opskrifter på sommerdrikke HER - og se
opskrifter på sommermad HER