Mågeægget er et lille, olivengrønt/blåt, stærktplettet æg. Vægten overstiger næppe 35-. Det kan samles de første 3 uger i maj, men må ikke forhandles, det er forbudt. Bor man ved vandet, kan man være heldig at finde mågeæg på sin grund. De skal
koge mindst 15 min. og må aldrig spises blødkogte, pocherede eller rå.
Salmonella-risikoen er for stor. Den stærkt orange blomme, der hviler i en
næsten blåtransparent hvide, er et smukt syn. Mågeæggene kan deles, anrettes på
en karseseng og pyntes med en lille top mayonnaise. Eller bruges, hvor man
ellers bruger hårdkogt æg.
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------