Kuller er en torskefisk. De vigtigste fangstpladser er Nordsøen, Barentshavet, havet omkring Irland og ved den nordamerikanske østkyst, Canada og Newfoundland.
Kulleren kan blive op til en meter lang og veje en halv snes
kilo. Den er lidt lysere end torsken, har en mørk sidelinje og en
karakteristisk mørk plet under første rygfinne, Kødet er magert, hvidt og lidt
finere i strukturen end torskens. En god størrelse ligger mellem 40 og 70 cm.
Kulleren dør, så snart den kommer op af vandet. Den
forhandles derfor fersk nediset eller fileteret og frosset, ofte i
færdigretter. Den fås også røget, specielt i England er »smoked haddock«
populær. Kulleren er ikke hyppig hos fiskehandleren, men den ses dog oftere og
oftere.
Tilberedning: som torsk.
Se de bedste opskrifter med Torsk
Se de bedste opskrifter med Kuller
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------