Kålroer og majroer er rodfrugter. Majroen har en violet top og en cremehvid bund, men kålroen har en blårød top og en cremegul bund. Den ene nævnes
som regel ikke uden den anden, selv om der er en vis forskel i smag. De kan dog
alligevel godt erstatte hinanden.
Kålroe eller kålrabi (Brassica
napus var. napobrassica) er en grønsag og foderplante med en fast, gullig eller
hvid rodstok, oprindelig opstået som en krydsning mellem havekål og majroe.
Kålroen er velegnet til
madlavning, smagen er mild og kålagtig. Den anvendes også som kreaturfoder.
Næringsindhold pr. 100
g: Energi 150 kJ, kostfibre 2,7 g, fedt 0,2 g. Indeholder en del A og C vitamin.
I Sønderjylland har kålroen
fået et dårligt ry, fordi man dér måtte overleve Første Verdenskrig på en diæt,
som ikke bestod af meget andet.
Se opskrifter med Kålroer og Majroer
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm
køleskab, Mad til 1 person,
Børnekokke eller Mad på 30 min.