Vitaminrige majroer gratineres her under et delikat
ostedække - en mere lækker anretning skal man lede længe efter. Majroer kan
spises både rå og tilberedte. Her en rigtig efterårsgratin med flotte majroer. Anvend
helst nyhøstede majroer.
Opbevar dem mørkt og koldt, så ødelægges vitaminerne ikke.
Forberedelse 30 min. Tilberedning 40 min. 4 portioner
# Ingredienser
4 små (900 g) majroer
1 fed hvidløg
1 bundt forårsløg
1½ tsk smør eller margarine
+ fedtstof til fadet
¼-½ tsk salt
⅛ tsk
hvid peber
1 knivspids reven muskatnød
2 dl fløde 13%
100 g mellemlagret goudaost
* Tilberedning
1. Skær den grønne top af majroerne, skyl og
læg dem til side.
Skræl og fjern alle træede dele på knoldene.
Del og skær eller høvl dem i tynde skiver.
2. Pil hvidløget og skær det i tynde skiver.
Gør forårsløgene i stand og skær dem i tynde ringe.
Varm ovnen til 175 °C.
3. Smør et ovnfast fad med lidt fedtstof.
Læg majroeskiverne taglagt og drys med hvidløg og
forårsløg. Krydr med salt, peber og muskatnød.
4. Hæld fløden forsigtigt i langs med siden.
Riv osten og drys den over, samt fordel fedtstoffet i
klumper øverst.
5. Bag gratinen gylden i ovnen, ca. 40 min, eller til
grønsagerne er møre.
Hak toppen fint og drys den over den færdige gratin.
Server straks.
SERVERINGSFORSLAG
Til denne herlige gratin passer det særlig godt med
kogte eller stegte kartofler og sprødstegt bacon.
Eller hvorfor ikke servere et enkelt men godt bondebrød til.
Majroegratin:
Pr. portion: Energi: Kcal 299 = kj 1250
Kulhydrat 13 g Protein 12 g Fedt 22 g (66%) Fibre 4 g
Tips:
Det er de inderste spæde blade på majroetoppen,
som man anvender.
Fjern de grovere og skær de små blade af, som
renses og strimles eller hakkes.
Hvis hvidløget er begyndt at gro, må man
dele feddet og fjerne hele den grønne spire.
Den smager besk og ødelægger hvidløgets fine smag.
Se alle de bedste
opskrifter med Kartofler og med Grønsager.
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min..