Ingefær er et alsidigt rodkrydderi med en skarp, sød smag og
en vederkvægende virkning. Den kan købes frisk, tørret, hakket eller stødt. Unge
skud er sødere og mere møre end de ældre, der til gengæld har en kraftigere smag.
Frisk ingefær (rod eller grønt) er blevet brugt i hele Asien i hundredvis af år
og benyttes i både søde og krydrede retter. Tørret og frisk ingefær smager slet
ikke ens og kan ikke erstatte hinanden.
Ingefær vokser vildt i fugtige dele af Asien, men den dyrkes også i en række lande, hovedsagelig med tropisk klima. Det er den tykke, knudrede rodstok, der bruges, og den fås frisk, syltet, tørret og pulveriseret. Ingefær er nærmest uundværlig i orientalsk mad, specielt i kinesisk og indisk, blandt andet som del af karry krydderiet.
I øvrigt bruges den mest i retter med gris, lam og fjerkræ.
I Danmark er der mest tradition for at bruge ingefær i Desserter, Bagværk
Hjemmebag og konfekt. Specielt sammen med chokolade smager ingefær godt.
Frisk ingefær skal skrælles, før den snittes eller strimles
fint eller rives, straks før den bruges. Frisk ingefær fås næsten hele året.
Den friske er den stærkeste.
Se flere
opskrifter med Ingefær
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------