Citronat, (af italiensk citronata, af citrone), skal af orangefrugten cedrat, som efter saltning og forsukring sælges som sukat.
Sukat er små stykker tørret og kandiseret skal fra
citrusfrugt. Navnet sukat kan komme fra enten latin sucus, saft, eller det
hebraiske סֻכּוֹת, sukkōt. Sukat indgår både i den jødiske
højtid Sukkot og i før-kristne romerske forårs-fester. Sukat er desuden en
vigtig ingrediens i den traditionelle Fanø-kringle.
Citronat kaldes også cedrat. Dens botaniske navn er Citrus
medica. Den er stammoder til citrusfrugterne, er betydeligt større end
citronen, med en vægt på 1-2 kilo. Skallen er tyk og grov.
Se de bedste opskrifter med Sukat
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, -
prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------