Aftensmad Hovedret Arbejdstid: 10 min. Opvarmningstid, udegrill: mindst 20 min. Grilltid: ca 10 min. Let at lave. Høj pris. 4 personer
# Ingredienser
til Højrebskoteletter, grillstegte:
4 højrebskoteletter med ben (à ca 300 g)
2 spsk olie
salt og peber
*
Sådan laves Højrebskoteletter, grillstegte:
1. En udegrill skal sættes i gang mindst 20 min. før den
skal bruges, så glødelaget når at blive hvidt.
Grill ikke over flammer, det svider kødet uden at stege
det.
En ovngrill skal stå på højeste varme.
2. Skær nogle snit i kødets fedtkant, så danner det ikke
skål.
Pensl højrebskoteletterne med olie og drys dem let med
peber.
Anbring dem på en rist ca 10 cm fra udegrillens glødelag
eller 15 cm fra ovnens grill-element.
3. Grill koteletterne 4-5 min. på hver side, afhængig af
kødets tykkelse og grillens varme.
4. Læg koteletterne på et varmt fad, drys let med salt og
dæk dem løst til.
Lad dem hvile et par min., før de serveres.
Bagte kartofler og grøn salat er almindeligt tilbehør, gerne
sammen med Hvidløgssmør, brøndkarse eller (bredbladet) persille.
Tips: (Kold) kartoffelsalat eller Flûtes
er også godt tilbehør, ligeså Champignon, grillstegte og Champignon
som i Provence.
Kødet kan marineres 4-6 timer i en blanding af olie, rødvin,
løg og urter.
Se
flere opskrifter med Højreb
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------