En vidunderlig ret med lynstegt svinemørbrad og rejer sammen
med nudler, som kan tilberedes i løbet af få min.
4 portioner. Sværhedsgrad: Mellem. Forberedelse: 5 min.
Tilberedning: 15 min.
# Ingredienser
250 g ægnudler (mellemtykke)
3 spsk vegetabilsk olie
2 fed hvidløg, pressede
350 g svinemørbrad, skåret i strimler
4 spsk tørrede, små rejer eller 125 g pillede rejer
1 bundt forårsløg, fint hakket
90 g ristede, afskallede og usaltede jordnødder, hakkede
3 spsk fiskesauce
1½ tsk palme- eller rørsukker
1-2 små, røde chilier, udkernede og fint hakkede (efter smag)
3 spsk limesaft
3 spsk hakket, frisk koriander
* Tilberedning
1. Kom nudlerne i en stor gryde med kogende vand.
Flyt straks gryden fra varmen, læg låg på og lad dem trække
i 6 min.
Rør i dem efter 3 min.
Efter de 6 min vil nudlerne være perfekt kogte.
Eller kog dem efter anvisningen på pakken.
2. Varm olien i en wok, tilsæt hvidløg og kød og lynsteg,
til kødet er brunet, ca. 2-3 min.
3. Tilsæt de tørrede rejer eller de pillede rejer,
forårsløg, jordnødder, fiskesauce, sukker, chilier efter smag og limesaft.
Svits under omrøring i yderligere 1 minut.
4. Tilsæt de kogte nudler og hakket koriander og varm det
hele godt igennem i ca. 1 min.
Serveres straks.
Næringsindhold:
Kalorier 424. Sukker 1 g. Proteiner 33 g. Fedt 27 g.
Kulhydrater 13 g. Mættede fedtsyrer 5 g.
Kokkens tip
Fiskesauce fremstilles af pressede, saltede fisk og
forhandles i de fleste supermarkeder og orientalske forretninger. Den er meget
salt, så der skal ikke tilsættes salt.
Se alle de bedste opskrifter med Wok
Se alle
de bedste opskrifter med Nudler
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.