Logo

Nudler info

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Nudler info

 
Indhold
Kogetid på nudler
Almindelige nudler
Ægnudler
Risnudler
Glasnudler
Fuldkornsnudler
Opskrifter

 
Se hvad ægnudler, risnudler, glasnudler, fuldkornsnudler er, se kogetider og få opskrifter
Den grundlæggende forskel på nudler og pasta er at pasta typisk er lidt tykkere end de ofte noget tynde nudler.

 
Nudler stammer fra Asien, nærmere bestemt Kina, men har siden spredt sig til hele kloden.
Kineserne hævder fortsat, at det var dem der for mange, mange år siden opfandt nudler, og at det var den italienske opdagelsesrejsende Marco Polo, der tog dem med hjem til Italien.
Her blev de hurtigt udbredt som pasta, og de findes i dag i mange forskellige udgaver verden over.
I Tyskland hedder pasta typisk Nudeln, så det kan også være noget forvirrende.
I Danmark er pasta heldigvis pasta og nudlerne er noget andet, bortset fra helt små stykker pasta, som godt kan kaldes for nudler, fx til supper.

 

Kogetid på nudler

Kogetiden på nudlerne kan variere en smule, så kig efter på pakken.
Men typisk skal nudlerne koges i 2-4 minutter.
Du kan enten komme nudlerne i kogende vand, eller blot overhælde dem med kogende vand, for derefter at lade dem trække i 4-5 minutter indtil de er møre.
Medmindre du skal bruge dem varme, kan du nu straks overhælde dem med koldt vand, så de ikke bliver så klistrede.

 
Gå til top

 

Almindelige nudler

De almindelige nudler er typisk blot lavet af hvedemel og vand. Plus en smule salt.
Så det er samme fremgangsmåde, som når man laver pasta.

 
Gå til top

 

Ægnudler

Ægnudler er almindelige nudler, der som sagt typisk er lavet af hvedemel.
Men her altså tilsæt æg, og kogetiden er den samme som de almindelige nudler.

 
Gå til top


Nudler info 

Risnudler

Risnudler er lavet af rismel og vand. Deraf navnet.
De fås i både en meget tynd udgave, og en version i mere tykke bånd, som du kender det fra den italienske pasta.
Tilberedningen af risnudler er en smule anderledes.
Det gode trick er nemlig, at du lægger risnudlerne i en skål med koldt vand, og her skal de trække i gerne 20 minutter. Du kan også komme nudlerne i lunkent vand, og så kan du blødgøre risnudler lidt hurtigere.
Kog en gryde vand op, og når vandet er spilkogende kommes risnudlerne i.
Lad dem koge i blot fem sekunder, hvorefter du straks hælder vandet fra.
Skal du anrette risnudlerne varme kan du gøre det nu, eller overhælde dem med koldt vand, hvis de fx skal bruges i en salat.

 
Gå til top

 

Glasnudler

Glasnudler er lavet af stivelse fra mungbønner.
Navnet har nudlerne selvfølgelig fået, fordi de er klare som glas, og du kan næsten se igennem dem.
Kogetiden for glasnudler er ganske kort, men kig på pakken.

 
Gå til top

 

Fuldkornsnudler

Fuldkornsnudler er, som navnet antyder, lavet på fuldkornsmel.
Typisk er det på en fuldkorns hvedemel, og disse nudler er noget sundere, da de indeholder flere kostfibre.
Fuldkornsnudler koges også som anvist på pakken, hvorefter de skylles i koldt vand.

 
Gå til top

 

Opskrifter

Der findes et utal af lækre opskrifter med nudler HER

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,8 (12 stemmer)
Siden er blevet set 16.486 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her