Rødspættefileter på
en bund af løg og strimlet appelsinskal, krydret med gurkemeje og citronsaft.
En hurtigfest-ret
med meget frugtagtig smag, som får tænderne til at løbe i vand.
Tid: 25-30 min. 4
pers.
# Ingredienser
600 g rødspætte
filet
1 tsk salt
1 tsk rosepeber
3 løg
1 spsk olie
1 appelsin
½ citron
½ tsk gurkemeje
2 kiwi frugter
* Fremgangsmåde
1. Optø fisken hvis
den er frossen.
Det går hurtigst på
mikroovnens optøningsprogram.
Læg derefter fisken
på et skærebræt.
Drys med salt og groft knust rosépeber.
Rul fileterne
sammen.
Fæstn dem evt. med
tandstikkere.
2. Pil løgene og
skær dem i tynde skiver.
Det går hurtigt med
foodprocessorens fine skiveplade.
3. Opvarm olien i en
sauterpande eller lignende.
Læg løgene i og steg
dem bløde ved svag varme.
4. Skrub appelsinen
i lunkent vand.
Riv skallen af
appelsinen og pres saften af appelsin og citron.
Kom saft og appelsinskal i gryden.
Drys gurkemejen
over.
5. Læg fiskerullerne
ovenpå.
Lad det hele simre under låg i 5-10 min, eller til fisken er hvid og
uigennemsigtig.
6. Skræl
kiwifrugterne og skær dem i skiver.
Pynt fisken med
kiwi.
Server med ris,
salat eller en grønsagsblanding.
Tips: I stedet for løg kan du bruge porrer. Det
giver en noget mildere smag.
Se alle de bedste opskrifter med Fisk eller Rødspætte
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------